Марек атакува “Б” група с ветерани

снимка: infomreja.bg, архив

ОФК “Марек” подготвя селекция за атака на първото място във Югозападна “В” група. То ще даде на дупничани право на участие в професионалния футбол на ниво “Б” група. В момента “Марек” заема 6 място в с актив от 33 точки. С 11 повече е лидера Пирин “Разлог”, който също не крие апетити за изкачване в по- горна група.

През първия полусезон дупничани играха колебливо, като допуснаха 3 загуби и 6 равенствата, което за сега ги отдалечава от първото място. В едни момент отборът дори бе пред отказване от групата, заради финансови проблеми. Тогава се намеси легендата на “Марек” Сашо Паргов, който отиде на крак при премиера Бойко Борисов. След срещата между двамата, футболът в Дупница бе спасен с помощта на 100 000 лева, който Борисов намери от приближени нему фирми.

Сега на помощ се притече и общината. Председателя на общински съвет Дупница Иво Константинов заяви, че в новото акционерно дружеството общината ще притежава 51%, а останалите 49% ще бъдат поделени между бизнесмени желаещи да подпомагат финансово “Марек”. В същото време треньорския щаб начело с Иво Паргов вече работи по селекцията.

В тима се връщат Георги Караканов от Септември Симитли и Валентин Валентинов от ФК “Банско”. Те ще присъединят към опитните Светослав Георгиев и Кирил Николов. С това ядро от рутинирани играчи и младите надежди на клуба, атаката на първото място в групата става възможна.

До началото на втория дял от първенството има два месеца, в които селекцията ще продължи с пълна сила. На 25 февруари 2012 година “Марек” гостува на “Германия” Сапарева баня в мач от 19 кръг на първенството в Югозападна “В” група.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода i2d

FACEBOOK