Маратон на четенето за деня на детската книга

снимка: infomreja.bg, архив

Регионална библиотека „Димитър Талев” ще отбележи 2 април - Международния ден на детската книга с “Маратон на четенето”. Денят се отбелязва като празник на детската книга от 1967 година по инициатива и с решение на Международния съвет за детската книга. Празникът съвпада с рождения ден на датския писател Ханс Кристиан Андерсен, който е създал едни от най-харесваните детски произведения за всички времена.

За осма поредна година Българска библиотечно-информационна асоциация организира „Маратон на четенето“, като целта е да стимулира желанието за четене при децата. Мотото на инициативата през 2013 година е „Пролетна ваканция с книжка и забавление“.

„Нека чрез библиотеките върнем любовта на хората от различни възрасти и професии към хубавите книги и духовните ценности”, призовават от благоевградската библиотека. В рамките на днешната инициатива, децата ще се учат как се прави илюстрация на приказка в залата на първия етаж на библиотеката. Кампанията ще продължи на 3 април, от 09:00 с изготвяне на витрина с илюстрираните приказки.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода i2d

FACEBOOK