Мая Манолова внесе законопроект в помощ на Михаил Банков

Мая Манолова, снимка: infomreja.bg

Във връзка със заболяването на 22-годишния студент Михаил Банков, депутатът от Коалиция за България Мая Манолова внесе законопроект за промени в Закона за здравното осигуряване. "Обещах това на майка му Теменужка Банкова още миналия понеделник и днес го направих", обяви Манолова.

С този законопроект ще бъдат променени правилата, чрез които здравноосигурени български граждани, които имат нужда от лечение в чужбина, могат да получат средства от държавата.

Промяната гласи, че това може да се случи и след като е оказана необходимата медицинска помощ в чужбина без предварително разрешение на Националната здравноосигурителна каса.

Депутатът Мая Манолова е направила справка с европейското законодателство, от която се е оказало, че действащите текстове  от  Закона за здравното осигуряване в България противоречат на редица европейски норми.

България вече е осъждана по едно решение в Страсбург за това, че кара пациентите си да чакат една сложна процедура пред НЗОК, а след това да се лекуват в чужбина, припомни Манолова.

 

КОМЕНТАРИ

gogo19:27 - 17.12.2012
ami gygytko tapa nali vie go glasyvaxte tozi zakon sega pak revete vie komyniqgite ste vsi4ki za zatvora ama nali si4ki sa komyniqgi niqma mai nishto da se promeni
Код за сигурност, въведете кода l9n

FACEBOOK