Мая Манолова с приемни във влакове и автобуси

Снимка: БГНЕС

Взеха ми колата, за да се опитат да ме спрат да си върша работата, но това няма как да се случи. Това каза омбудсманът Мая Манолова, която отпътува за Стара Загора с автобус, предаде репортер на БГНЕС.

„Служебната кола е удобство и, че предвид очакванията на хората да съм на точното място в точното време, общественият транспорт изглежда сложен за постигане на тази цел. Днес например се наложи да променим часа на събитието с час и половина, тъй като е невъзможно да стигна в 11 часа", заяви Манолова. Тя увери, че докато е омбудсман всеки ден ще бъде посветен на българските граждани и ще бъде на точното място независимо какво ще ѝ струва това.

„Тази седмица ще сме с обществения транспорт. Утре отваряме приемна във влака София-Варна, за да уплътним 8-те часа пътуване. Обмислям билетите на гражданите, които ще използват приемната във влака да ги осчетоводя и да ги пратя на финансовия министър, защото хората не са длъжни да плащат за приемна с когото и да било", обясни омбудсманът.

Манолова обясни, че ако е възможно да си върши работата с обществения транспорт ще инициира кампания, с която ще призове всички представители на държавните институции да слязат от служебните си автомобили и да се насочат към обществения транспорт. БГНЕС припомня, че на 1 ноември финансовият министър Владислав Горанов заяви, че НСО е "една скъпа таксиметрова компания и точно за това в новия бюджет има текстове, с които тази практика се прекратява". По думите му, няма данни за заплаха срещу Мая Манолова, затова тя не ползва охрана, а само кола и шофьор. Горанов уточни, че "няма нищо целенасочено срещу омбудсмана". /БГНЕС


 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода ae5

FACEBOOK