Манолова: Ще бъдем парламентарен омбудсман, който да се грижи за всяка фирма и домакинство

Снимка: ИБГ

Ще настояваме всяко домакинство и фирма да бъдат компенсирани за по-високите цени на тока, каза Манолова

Ние ще бъдем парламентарният омбудсман, който да се погрижи за всеки български гражданин, всяка фирма и домакинство. Имаме 33 антикризисни мерки, с които да бъдат компенсирани фирмите и домакинствата за по-високите сметки в условията на тежка икономическа и социална криза. Ще бъдем гарант, че няма да има нито едно семейство, домакинство или предприятие без подкрепа.

Това заяви председателят на коалицията „Изправи се БГ! Ние идваме!“ Мая Манолова пред медиите днес преди да регистрира листата за 23 МИР-София, на която тя е водач.

Ще продължим да настояваме за преизчисляване на пенсиите и добавката от 120 лв. към пенсиите да се получава и след 1 януари 2022 г. Настояваме бизнесът да бъде компенсиран до 31 март 2022 г. за разликата между пазарната цена на тока, определена от КЕВР – 120 лв. и реалната пазарна цена, която за септември беше средно 240-250 лв., допълни Манолова. 

Тя подчерта, че листата е пълна и в нея са включени адвокати, лекари, икономисти, финансисти, енергетици и хора с различни професии и каузи. 

Борисов с нова сила посяга към властта. Нашата парламентарна група ще бъде гарант, че няма да има реванш на ГЕРБ и ДПС и мнозинството на промяната ще състави правителство, категорична бе Манолова. 

Слоганът ни „Мутри вън!“ продължава да е актуален, защото заради мутрите в енергетиката вчера цената на тока за бизнеса беше исторически най-високата. Има нужда от реформи, които ние сме готови да осъществим, каза тя. 

Ще има споразумение на „Изправи се БГ! Ние идваме!“, „Демократична България“ и „Продължаваме промяната“ за мнозинство на почтените и правителство на промяната, каза Манолова. 

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2xa

FACEBOOK