Мая Манолова: С екшън плана на Орешарски ще излезем от кризата

Иван Каракашки - лидер на БСП - Кюстендил и областен управител, и Мая Манолова, снимка: infomreja.bg

"Гафът, който направихме с назначаването на Делян Пеевски, беше наистина огромен. Пеевски беше практически незабавно освободен от длъжността. Своите извинения поднесоха и председателят на БСП Сергей Станишев и министър-председателят Пламен Орешарски. Не ми се ще да напомням, че подобни абсурдни назначения имаше стотици при управлението на ГЕРБ, които останаха да управляват своите сектори до края на мандата”, обяви заместник-председателят на Народното събрание Мая Манолова.

По думите й оставка на правителството на Пламен Орешарски не е в интерес на българските граждани, тъй като в противен случай това би довело до хаос и дестабилизация в страната. Според Манолова най-добрият вариант за излизане от кризата е екшън плана на правителството на Пламен Орешарски.

"В плана е предвидено намаляване на цената на електрическата енергия с 5 %, увеличаването на майчинските от 240 на 310 лв. още от 1 юли, разширяване на кръга на хората, които ще получават енергийни помощи с около 60 000 домакинства, самите помощи ще се увеличат с 11 %", коментира още Мая Манолова.

Тя обяви още, че средствата, които ГЕРБ бяха обявили, че са осигурени за Кюстендилска област, всъщност липсват.  "Проектите в Министерството на младежта и спорта от няколко клуба за ремонт на стадион "Осогово" и лекоатлетическите писти ще трябва да се отстояват наново, тъй като пари за тях няма", заяви Манолова.

По всяка вероятност от общата стойност от 1,7 млн. лева средствата ще бъдат отпускани на части. Манолова допълни, че проектът за канализацията и водопроводната мрежа на Кюстендил и трите големи села ще се реализира, стига общината да спази съответните процедури.

 

Иван Каракашки - лидер на БСП - Кюстендил и областен управител, и Мая Манолова, снимка: infomreja.bg

КОМЕНТАРИ

ivan14:48 - 27.06.2013
kato e tolkova otvorena i iska da lapa rezani pi6ki za6to v kustendil ne slojat pomak da gi opravlqva.........da eba maikaim da eba prodajna 4ervena
cccc23:41 - 25.06.2013
maq p4eii4ke prodadeli 4ereshite
Иво09:22 - 25.06.2013
Тази чавка не спря да кряка за славата на престъпната си клика от червеното котило. Народът е по улиците заради тях, те наглеят ли наглеят.. дет се вика- хората не я искат в селото- тя поп иска да им става!
антикомунист20:48 - 24.06.2013
С екшън плана на комунистите ще излезем от кризата и ще скочим в пропастта !

FACEBOOK