Мая Манолова победи некоректните работодатели

Снимка: news.bg

Омбудсманът Мая Манолова победи некоректните работодатели. От ГЕРБ внесоха поправките ѝ, които ще позволят работниците да си получат заплатите от фалирали шефове.

Преди това Манолова не сдържа разочарованието си и се разплака в парламента, след като идеите ѝ бяха попарени. „Не съм оптимист. Аз съм съсипана“, заяви Мая Манолова в края на ноември, когато мнозинството я разочарова. Манолова влезе в битка за работниците срещу съвременното робство в България.
 

Общественият защитник е изумена, че за депутатите има неща, по-важни от техните избиратели. Едно от предложенията на обществения защитник беше в Търговския закон да има забрана за прехвърляне на търговски предприятия и фирмени дялове при неизплатени заплати и осигуровки, възможност работниците сами да поискат откриване на производство по несъстоятелност, както и преместване на вземанията им от четвърти на първи ред.

Предлагаше се още некоректните платци да не могат да участват в обществени поръчки, а при фалит на работодателя да се задейства и фондът за гарантиране на вземанията.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 7jk

FACEBOOK