За протеста на Манолова в събота пристигат хора от над 20 града

Снимка: Изправи се.БГ

Манолова ще поздрави участниците и ще обяви икономическите си мерки в 11:15 ч.

Привърженици на Гражданската платформа „Изправи се.БГ“ от над 20 града, както и от различни села, пристигат утре за протеста от 11 часа пред Министерския съвет.

Преди пет дни председателят на Гражданската платформа Мая Манолова обяви протест срещу управлението на кабинета „Борисов-3“. Протестът е съвместно с майките на деца с увреждания от Национална гражданска инициатива „Системата ни убива“, чиито палатки вчера бяха премахнати от пространството пред Министерския съвет.

Очаква се Манолова да поздрави участниците в 11:15 ч. След нея ще говорят представители на „Системата ни убива“, представители на различни сектори и общности, както и на някои от клоновете на „Изправи се.БГ“ от страната.

На протеста Манолова ще обяви икономически мерки за бързо връщане на хората на работа и овладяване на безработицата.
Протестът е обявен срещу липсата на ясна пътна карта на властта за справяне с епидемията от безработица и верижните фалити на малки и средни фирми.

Исканията на протеста за подкрепа на малкия и средния бизнес, а не кредити, за прекратяване на разхищението на парите на гражданите и срещу отказа на правителството да подкрепи домакинствата.

Протестът е и срещу безконтролното увеличаване на цените на парното, водата, тока. Организаторите са осигурили столове за протестиращите с цел осигуряване на задължителната социална дистанция.

В рамките на протеста са подготвени флашмоб демонстрации от участниците. От 12 часа ще започне протестното автошествие.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2xd

FACEBOOK