Мая Манолова иска касиране на избора за кмет на София

Снимка: БГНЕС

Това ще стане след приключване на преброяването на гласовете в София

След приключване на преброяването на гласовете в София кандидатката за кметския пост Мая Манолова ще иска касиране на изборите за кмет на столицата.

Това заяви Никола Вапцаров, председател на инициативния комитет, издигнал Манолова като граждански кандидат за кмет на София.

"Пожелах да има открити и честни избори, така както досега ние водехме кампанията. За съжаление обаче, ГЕРБ, в лицето на председателя на ОИК Полина Витанова, реши отново да всее съмнения в честността на изборния процес" - коментира Вапцаров.

По думите му, той е пожелал да влезе в зала "Арена Армеец", където в момента се броят гласовете от втория тур на изборите в София. Поискал е това като председател на инициативния комитет и като представляващ, който упълномощава всички останали представители.

"Беше ми отказан категорично достъп, като госпожа Витанова заяви, че съм представляващ, а не представител и трябва да упълномощя себе си", поясни Вапцаров.

"Това, съчетано с десетките сигнали за купуване на гласове и манипулиран вот, както и драстичната разлика на екзит половете с данните на паралелното преброяване, ни дава основание да смятаме, че ГЕРБ манипулират изборния процес", допълни той, като заяви, че това е причината да се поиска касиране на изборите след приключване на преброяването. /News.bg/

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода aa6