Мая Манолова: Без работещо здравеопазване сме загубени

снимки: infomreja.bg

"Без работещо здравеопазване и мотивирани лекари българските граждани са загубени. В предния парламент аз наблюдавах отблизо сектора здравеопазване и се срамувам от мнозинството на ГЕРБ и безобразията, които извършиха в сектора", обяви водачът на листата на Коалиция за България Мая Манолова.

Според Манолова неслучайно бяха сменени четирима здравни министри, 7 заместници на министъра на здравеопазването и трима шефове на Националната здравноосигурителна каса, защото "политиката на ГЕРБ в здравеопазването може да бъде характеризирана с една единствена дума и тя е „провал”. "Това предполагам е и причината здравната министърка Десислава Атанасова да не е сред водачите на листи на ГЕРБ, защото тези хора би следвало да са осъзнали до каква безпътица са довели здравния сектор и би следвало да си поемат отговорността за това че оставиха болни и безпарични хора в отдалечените малки населени места", заяви още Манолова.

„Не бива да бъдат отклонявани пари от НЗОК за каквито и да е било други дейности в бездънния бюджет на държавата. Надявам се никога висши държавни служители да неа противопоставят лекарското съсловие с пациентите. Ние искаме здравеопазване обърнато към хората, обяви вторият в листата на БСП д-р Иван Ибришимов.

 

снимки: infomreja.bg

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2xd

FACEBOOK