Мая Манолова - най-активна в парламента

снимка: infomreja.bg, архив

"По количествени показатели, по внесени законопроекти и предложения съм сред най-активните депутати, на някое от първите три места в общата парламентарна класация. Но продължавам да твърдя, че не това е най-важното, а това какви каузи е защитавал човек в Народното събрание", обяви депутатът от Коалиция за България Мая Манолова.

Нейни предложения в социалната сфера са въвеждане на месечни надбавки от 50 лева за пенсионерите над 75 години, с 40 % да бъдат увеличени вдовишките пенсии и да се възстанови швейцарското правило за увеличение на пенсиите. И трите предложения са били отхвърлени.

Манолова е настояла да отпадне новата пенсионна реформа и е била против увеличаване възрастта за пенсиониране.

"Последната ми победа бе, че принудихме ГЕРБ да се откаже от идеята си да накара ръководствата на неправителствени организации, наред с хората заемащи висши държавни длъжности да обнародват цялото си имуществено състояние. Това щеше да се използва като репресивна мярка на предстоящите избори", допълни Манолова.

Тя е направила различни предложения в социалната сфера, като например въвеждане на месечни надбавки от 50 лв., за пенсионерите над 70-годишна възраст, увеличение на вдовишките пенсии, на няколко пъти е предлагала и швейцарското правило за увеличение на пенсиите.

Мая Манолова специално отбележи предложението си в Изборния кодекс - освен интегрална бюлетина на предстоящите избори, да има преференциално гласуване.

 

КОМЕНТАРИ

абе15:07 - 18.03.2013
По количествени критерии е възможно, но по качествени кръгла нула. Както винаги "крадеца вика: Дръжте крадеца", май забравиха, че увеличиха пенсиите чак в края на мандата си и новото правителство, трябваше да ги изплаща, забравиха как Масларова окичена със скъпи бижута и дрехи обясняваше, че и на нейните родители и роднини пенсионери им е трудно, нещо всички ги хвана амнезията, нямам думи, просто ме е гнус от всички които са в парламента, от всички които са управлявали, а сега само акъли дават, ако бяха толкова кадърни пак щеше да сме избрали тях. Та нали БСП ни управляваше до преди 4 години, аз не страдам от амнезия и много добре си спомням, че за мен нещата бяха същите, така че освен да им се чудя на наглоста друго не ми остава.
не социалист14:53 - 18.03.2013
Край Радомир пътувайки за Дупница човек минава покрай "Завода за тежко машиностроене Радомир". С кола покрай завода се пътува около 10 минути . Представяте ли си колко е голям . Парите похарчени са около 1 милиард лева .Взети от пенсиите на днешните пенсионери.Този завод не започва да работи никога. Отговорност носи Българската Комунистическа Партия... Сега пенсионерите получават пенсия от работещите хора... Госпожа Манолова виждала ли е това? Надбавките ще ги платят работещите не Социалистите...
Код за сигурност, въведете кода 2cn

FACEBOOK