Кметът Томов даде „отчет“: 63 560 лв. по-малко е струвал празникът на града спрямо 2019

Снимка: Infomreja.bg

Градоначалникът се похвали и че 6 200 кв. м асфалт са положени в града и селата

Кметът на Благоевград Румен Томов даде „отчет“ пред гражданите за свършеното за изминалия месец.

Кметът започна с това, че по повод празника на града на 5-и октомври, Общината е похарчила 34 440 лв. от бюджета за организираните тържества.

Томов направи сравнение с честванията пред 2019, които са „погълнали“ от общинския бюджет 98 000 лв.

Тази година Община Благоевград е похарчила и 2 000 лв. за създаването на паметника на Спас Георгиев и още 3000 лв. за събитията, свързани с честванията, от 1-ви до 5-и октомври.

Кметът отчете, че за почти година работа в Общината е приел 200 граждани в кабинета си в приемния си ден. На 11.11.2020 Томов навършва точно година от кметуването си, за което ще даде отделна пресконференция, в която ще обобщи какво от предизборната си кампания е свършил и какво остава.

Вкратце той сподели, че а тази година се чувства удовлетворен от работата си в Общината и притеснен, а над 60% от предизборните му обещания са изпълнени.

Градоначалникът се похвали и че 6 200 кв. м асфалт са положени в града и селата на Благоевград.

Томов се обърна и към местните фирми, които иска да стимулира, но не разбира защо не кандидатстват по обществените поръчки. Досега са печелили фирми от София, дори и Стара Загора, а тези, които са кандидатствали от Благоевград после жалели пред КЗК, „сякаш нарочно искали да създават проблеми“, сподели предположението си Томов.

Кметът пожела да стане ясно пред обществото, че Общината ще поеме и разходи за 10 000 лв., с които ще покрие участието на местни общински съветници на семинар в Сандански.

Томов се похвали още и че „Бългериън лайв мюзк“ ЕООД е спечелила дело по отношение на фестивала „Милениум“.

Фестивалът обаче няма да се състои заради епидемичната обстановка.

В съда е и казуса за подлез в благоевградския квартал "Грамада". Жалба в КЗК е депозирал представител на дисквалифицираното от конкурса за близо 3 000 000 лева строително обединение ДЗЗД "Благоустройствени строежи - Трейс Груп". Кметът очаква и то да бъде спечелено в полза на Общината.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2cn

FACEBOOK