Няма да бъдат затваряни учебни заведения в област Благоевград

Снимка: Infomreja.bg

Това заяви Ивайло Златанов пред ИНФОМРЕЖА

Категорично няма да бъдат затваряни учебни заведения в област Благоевград.

Това заяви Ивайло Златанов – директор на Регионалния инспекторат по образование в Благоевград.

Той допълни, че броят на заразени, поставени под карантина, и хоспитализирани е много далеч от предприемането на толкова крайни мерки като затварянето на училища и детски градини и преминаване към онлайн обучение.

Златанов каза, че в учебните заведения се спазват стриктно мерките още от първия работен ден на учителите и до всяване на паника не би трябвало да сте стига.

Фалшиви са новините, че ще бъдат затваряни учебни заведения в областта, към момента не се налагат подобни действия, заяви пред ИНФОМРЕЖА и д-р Калоян Калоянов (РЗИ).

Днес, след заседание на НОЩ, Търговище е първият град, където училищата ще преминат изцяло на онлайн обучение заради повишената заболеваемост от Covid-19. Това е решил местният щаб срещу разпространението на заболяването.

Противоепидемичната мярка на местно ниво засяга само училищата в града, а не в цялата област Търговище и се налага заради увеличения брой на случаите през последните дни. Предстои издаването на заповед за преминаването към дистанционен режим на работа. По данни на общината заразените с коронавирус в последните 14 дни са над 120 на 100 000 души население, пише „Медиапул“.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 8as

FACEBOOK