Манолова: Управлението на ГЕРБ е струвало на българите 8 млрд. лв.

снимка: infomreja.bg, архив

БСП настоява президентът да се съобрази с основните приоритетите в работата на служебното правителство, което ще бъде обявено утре, съобщи депутатът от Коалиция за България Мая Манолова. Приоритетите са три и са свързани първо с подготовката на честни парламентарни избори.

"Това означава да бъдат изключени в максимална степен възможностите да бъде контролиран вотът. В този смисъл правителството трябва да започне с подмяна на ръководството на информационно обслужване. Предвид откровените изявления на шефа на борда Михаил Константинов, той ще бъде първата фигура, която ще бъде подменена", обяви Мая Манолова. Според нея това ще стане само ако служебното правителство иска да създаде впечатлението, че подготвя честни избори.

Вторият приоритет е свързан с необходимостта служебното правителство да установи състоянието на страната във всяка една сфера. Според експерти държавата наистина е опоскана, разграбена и състоянието на хазната е повече от критично. Резервът е под санитарния минимум. Управлението на ГЕРБ е струвало на българските граждани 8 млрд. лв., уточни още Манолова.

Третия приоритет е свързан с най-неотложните мерки, които служебното правителство трябва да предприеме в областта на доходите на хората, икономиката и най-вече за реалното решаване на проблема, който изкара хората на улиците, а именно  високите сметки за ток.

Мая Манолова припомни, че Коалиция за България е предложила преди две седмици пакет от мерки, който да бъде приет от парламента и да задължи правителството да действа в няколко посоки. На първо място да забрани да бъде спиран тока на българските граждани, които не са си платили сметките за първите три месеца на тази година, на второ място да се въведе двустепенно отчитане на електромерите и да бъдат проучени възможностите за енергийно подпомагане на хората.

 

КОМЕНТАРИ

Пачавра17:28 - 12.03.2013
Колко ти струват имотите бе пачавро долна
Код за сигурност, въведете кода 2cn

FACEBOOK