Манолова: Търговските вериги трябва да предлагат предимно бг продукция

Мая Манолова, снимка: infomreja.bg

Заместник-председателят на Народното събрание Мая Манолова настоява големите търговски вериги да предлагат предимно българска продукция. По нейни думи целта е българското производство да бъде на преден план при предлагане на стоките.

“За съжаление, вече е факт, че в центровете на големите градове, против всякаква логика, израснаха супермаркети. Всеки, който е бил в чужбина, знае, че тези вериги са в покрайнините на градовете, което дава шанс на малките магазини, които са в самия град. В тази връзка ние, политиците и законодателните органи, сме длъжници на българските производители и това трябва да се промени”, отсече Манолова.

Според нея това е първото българско правителство, което крачка по крачка изпълнява своите ангажименти.

В първия си ден от работата си след лятната ваканция на 4-и септември Народното събрание стартира с новата форма на парламентарен контрол - блиц контрол, обяви още депутатката.

Премиерът Пламен Орешарски и тримата вицепремиери ще са на разположение на народните представители.

„Те  ще бъдат подложени на кръстосан огън, в добрия смисъл на думата, да кажат за най-важните решения, които предстоят пред правителството и ръководството  на изпълнителната власт да споделят за най-важните проблеми, които стоят пред българските граждани“, коментира заместник-председателят на Народното събрание.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода aa6

FACEBOOK