Благоевград подкрепя кампанията "Великден за всеки - дари празник на баба и дядо"

Снимка: Infomreja.bg, архив

Община Благоевград, в лицето на кмета д-р Атанас Камбитов и обществения посредник доц. д-р Валентин Василев, подкрепя Националната кампания "Великден за всеки - дари празник на баба и дядо", организирана под патронажа на омбудсмана на Република България, Мая Манолова.

Сред първите, включили се в инициативата, е Студентският съвет към ЮЗУ "Неофит Рилски".

Кампанията се реализира с набиране на парични средства и трайни хранителни продукти за пенсионерите, които с малко превишават прага от 348 лева и няма да получат добавки към пенсиите си за големия християнски празник.

Събраните средства ще бъдат разпределени във ваучери за храна, всеки на стойност 20 лева. Получателите на ваучерите ще могат да пазаруват с тях в над 5000 магазина в цялата страна.

Средствата отново се набират в сметка, разкрита конкретно и единствено за целите на кампанията, като титуляр е Български Червен кръст (БЧК).

IBAN: BG53UNCR70001522802795

Банков код: UNCRBGSF

Изрично условие при попълване на платежното нареждане е да се посочва общината, за която се прави паричното дарение. Кампанията може да бъде подкрепена със SMS 1255 - на стойност 1 лев, освободен от ДДС или чрез онлайн дарения от България и чужбина на сайта на БЧК -www.redcross.bg.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 9kd

FACEBOOK