Манолова: Ще предложим мораториум върху решенията на Министерския съвет за концесии

Снимка: Изправи се! Мутри вън!

Това заяви председателят на парламентарната група "Изправи се! Мутри вън!"

В понеделник внасяме решение за мораториум върху решенията на Министерския съвет. Трябва да е ясно, че Борисов ще спре да раздава пари и концесии. Кабинетът в оставка не е спрял да харчи публични пари, да дава концесии за жълти стотинки и да извършва назначения в публични предприятия. Заляти сме от сигнали, че партийни калинки на Борисов се назначават без квалификация на високи позиции. Ще се намери начин партийните назначения да освободят тези места и на тяхно място да са компетентни хора.

Това заяви председателят на парламентарната група "Изправи се! Мутри вън!" във видео на живо във Фейсбук.

В петък беше предложено подобно решение да влезе в Комисията по ревизия, но това щеше да я направи противоконституционна, допълни Манолова.

Работим и по Закона за личната помощ. Ще възстановим текстовете, които по настояване на Сачева бяха премахнати в края на миналата година и законът беше осакатен и убит. Сега предоставяната лична помощ е крайна недостатъчна. Има много хора, които имат нужда от личен асистент, но са изключени. Според Сачева уврежданията имат почивен ден и събота и неделя не се полагат лични асистенти, както и след 17 ч., подчерта тя.

Връщаме закона такъв, какъвто го приехме през 2018 г. след осеммесечни протести на майките на деца с увреждания. Координирали сме този проект с тях и се надяваме още през следващата седмица той да влезе за обсъждане в парламента и хората с увреждания час по-скоро да имат адекватна защита, заяви Манолова.

Тя подчерта, че утре ще бъдат довършени и двата законопроекта за подкрепа на малките фирми, домакинствата, самоосигуряващите се лица, засегнати от пандемията. Ние ще продължим подкрепата от 50 лв. към пенсиите до края на 2021 г. От следващата година ще преизчислим всички пенсии, за да живеят достойно възрастните хора, каза още Манолова.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода l9n

FACEBOOK