Манолова: С програмата „Работа за всеки“ ще осигурим 200 000 работни места

Снимка: Изправи се.БГ

Не правим партия, а заявка за участие в изборите. Не е време за партийно строителство, заяви Манолова

Не правим партия, а заявка за участие в изборите. Не е време за партийно строителство. Хората имат други проблеми - без работа са, фирмите фалират, икономиката на държавата се срива. Ние предлагаме алтернатива. В центъра на нашия план е програмата „Работа за всеки“, която ще осигури 200 000 работни места и би струвала 2,5 млрд. лв.
 
Това каза председателят на Гражданската платформа „Изправи се.БГ“ Мая Манолова относно протеста, който тя организира на 23 май в София и на който представи 19 мерки за възстановяване на икономиката и връщане на работните места за следващите 19 месеца, до края на 2021 г.
 
Хората, които се събраха под прозорците на Борисов поискаха ревизия и попитаха къде са парите за антикризисните мерки. От утре тръгваме из страната, за да кажем ясно, че икономическите мерки на правителството не достигнаха до обикновените хора и до малките фирми. Борисов продължава да събира парите на обикновените хора и да ги раздава на приближените си. Острието срещу Борисов и срещу властта сега са хората, народът, недоволните, излъганите, забравените, допълни Манолова.

Гражданите имат това, което Борисов няма – ясен икономически план с 19 икономически мерки за 19 месеца, с които България да излезе от кризата, породена от COVID-19, но и от управленската немощ на правителството на Борисов, заяви тя.

В плана са включени и мерки за създаване на работни места в България за сезонните работници. Мерките включват и програма „Семейни стопанства“, с която държавата да подкрепя всяко новооткрито стопанство и да се създаде държавно предприятие за изкупуване на продукцията, обясни още Манолова.

„Попитахме Борисов къде са парите, защото Европейската комисия обяви миналата седмица, че България е усвоила 1,5 млрд. лв. До кого стигнаха?“, попита Манолова и подчерта, че по мярката 60/40 са похарчени 44 млн. лв. за 7700 фирми, при предвидени 1 млрд. лв. за тази мярка.
 
Под 5% са похарчените пари по 60 / 40, а едва 2% от регистрираните фирми в страната са се възползвали от нея. В другите държави такава мярка работи за между 15 и 25% от фирмите, обясни Манолова.
 
Правителството се провали с тези мерки. Безработицата е 350 хил. души и по данни на икономисти ще се удвои, допълни тя. На въпрос дали прави партия, председателят на Гражданската платформа категорично заяви, че не прави партия, а прави заявка за участие в изборите.
 
По думите й протестът на 23 май е бил протест срещу Борисов и срещу модела, по който той управлява. Моделът Борисов изкара хората на улицата, под неговите прозорци. Това са хората, които са забравени от властта, които се чувстват ограбени, до които телевизионните пари на Борисов и правителството му не достигнаха, които се чувстват излъгани, каза тя.
 
Утре сме в Пловдив, за да представим нашите 19 мерки за създаване на работни места. След това сме в Шумен, Русе, Бургас, допълни Манолова.

 

КОМЕНТАРИ

Спешен кредит за 24 часа без такси17:46 - 27.05.2020
Предлагам заеми от 2 000 евро на повече от 500 000 евро на всеки, който се нуждае и може да изплати. Възстановяването ще бъде направено за период по ваш избор с фиксиран лихвен процент от 3%. За всички заявки тук е моят имейл: [email protected]
антон кутев15:39 - 27.05.2020
и четиристотин хиляди работни места да откриеш тая си е, вишистите ще берат ягоди в англия а вие комунистите ще раздадете дипломи на простаците които ви слушат като мишоци, те ще заемат тези места а не учените така че спри да лаеш и лъжеш че не те понасяме.
Код за сигурност, въведете кода 2xf

FACEBOOK