Манолова: Протестът е имунитетът на обществото срещу заразата Борисов

Снимка: Изправи се.БГ

Борисов се сгромолясва и се страхува от ревизия, каза Манолова

Този протест е имунитетът на българското общество срещу управлението на Борисов. Борисов се сгромолясва и се страхува от ревизия на управлението му. Да не забравяме кюлчетата злато и пачките на нощното шкафче. Има да дава много отговори. От „Изправи се.БГ“ подкрепяме четирите искания на протеста и добавяме нашите граждански. Настояваме за пълна ревизия на властта, на кабинета, на премиера, на институциите, на олигархичните сделки, на приятелския кръг на Борисов и за гарантиране на чиста околна среда, без застрояване и внос на боклук.

Това заяви председателят на Гражданската платформа „Изправи се.БГ“ Мая Манолова в предаването „Тази сутрин“ по бТВ.

Попитана за Делян Пеевски тя каза, че той е един от олигарсите, които Борисов допусна „на трапезата“ и в хазната заедно с Домусчиев, „котараците“, „орлетата“ и Ковачки.
Борисов направи Пеевски силен и значим. Гневът на хората е причината за този протест. Те са на улицата заради превръщането на държавата в софра и раздаването на порции от властта на Бореисов на приближените му хора, допълни Манолова.

Хората, които излязоха на площада, за пет денонощия постигнаха това, което пише на парламента и политиците не могат да постигнат от 30 години – Съединението прави силата. Истинският парламент, истинските народни представители сега са пред парламента. Трябва да получат възможност да влязат в парламента през граждански листи и да променят България. В момента на площада са бъдещите депутати и министри и шансът за промяна на държавата е именно такива активни и млади хора да участват в управлението. Този протест е имунитетът на обществото срещу заразата Борисов, добави тя.

Политическите лидери да декларират, че след изборите няма да се коалират с Бойко Борисов, няма да участват в управление с него, призова Манолова.

Протестът е абсолютно спонтанен, чист и граждански. Организаторите са три чисто граждански фигури. Долу ръцете на партийните ръководства и лидери от гражданския протест, допълни председателят на „Изправи се.БГ“.

Борисов ще се опита, падайки да очерни всички. Аз му заведох дело за клевета по време на местните избори и ще се видим в съда. Седем месеца съдът не е насрочил делото, когато става въпрос за някой силен. Икономически силен субект, като Домусчиев обаче съди организаторката на протести за по-чист въздух в Пещера за 50 хил. лв. и делото вече се гледа. За икономически силните и за силните на деня има правосъдие, но за обикновените хора като Златка Цвеева от Пещера, ще се види дали има правосъдие, добави Манолова.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2cn

FACEBOOK