Ловците и рибари се включват като доброволци в борбата с коронавируса

Снимка: Община Радомир

Средната възраст на записалите се до момента доброволци е между 25 и 50 години

Членовете на Ловно-рибарското сдружение в Радомир са заявили готовност да се включат като доброволци и да помагат, с каквото е необходимо, в борбата срещу коронавируса. Както е известно, във връзка с разстрастването на епидемията от коронавирус в страната, община Радомир стартира кампания за набиране на доброволци, които да съдействат за снабдяване с храна и лекарства на възрастни и нуждаещи се хора, както и да помагат на лекарите и медицинския персонал, в случай на нужда.

От сдружението на ловците и риболовците в Радомир имат готовност да осигурят транспорт за собствена сметка, който при необходимост може да бъде използван за разнасянето на храна, лекарства, защитни средства, както и за други нужди на населението от общината в ситуацията на извънредно положение.

Желание да се запишат като доброволци са заявили и други граждани от Радомир, Горна Диканя и Кленовик. Средната възраст на записалите се до момента доброволци е между 25 и 50 години. Ще бъдат уточнявани и професионалните умения на доброволците, за да бъдат използвани там, където могат да са най-полезни.

Предстои да бъде проведена среща на представители на РУП – Радомир, с доброволците, на която да им бъдат дадени инструкции във връзка с тяхната дейност, както и задачи, които да изпълняват.

Община Радомир призовава всеки гражданин, който иска да се включи като доброволец, да пише на следния електронен адрес: [email protected], или да позвъни на телефон: 0777/82 490.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода ae5

FACEBOOK