Бившият национален обществен защитник Мая Манолова ще отвори Столичната община за гражданите, ако спечели местните избори.

Коментарът си тя направи, след като гласува в столичното Шесто помощно училище.

Бившият омбудсман мислила първо да приема граждани един ден, а след това - три. Предвид наболелите проблеми и неглижирането на гражданите, Манолова има за цел да отвори общината за една седмица за гражданите и щяла да ги приема всеки ден и час.

Манолова обеща, че ако спечели местните избори, ще махне и магнитните карти на входа на общината, за да могат хората да влизат спокойно.

Тя гласува за промяната в модела на управление на София. Както искаме чист и прозрачен въздухът, така и чисти и прозрачно управление, отбеляза Манолова.

Тя посочи, че е дала своя вот за младите хора, за надеждата, за възрастните и за един по-добър живот на всички, а не само на по-малко група приближени. Манолова настоя София да бъде една модерна и подредена европейска столица.

Според нея на сегашните местни избори ще има висока избирателна активност. Манолова призова хората да гласуват и хората да дадат своя глас, защото столицата има нужда от активност и промяна. /News.bg/