Манолова: ГЕРБ открадна вярата и перспективата на българското семейство

снимка: Пресцентър БСП

Депутатите от БСП Корнелия Нинова и Мая Манолова се срещнаха с жители от общините Белица и Банско. Основните въпроси, които поставиха хората пред народните представители бяха проблемите в здравеопазването, ниските доходи и безработицата.

„С Бюджет 2013 ГЕРБ казват, че ни ги интересува как живеят хората. Очаквах, че предвид наближаващите избори управляващите ще обърнат внимание на пенсионерите, на майките, на хората в неравностойно положение. Вместо това, с увеличението на пенсиите с 9.3% ГЕРБ се подиграват с пенсионерите”, каза Мая Манолова и допълни, че майчинството остава под прага на бедността.

„Най-сериозният критерий затова колко е провалено това правителство е фактът, че през последните години най-ниска раждаемостта е през 2012 година. Хората създават семейства, когато виждат бъдеще. Това правителство открадна вярата и перспективата на българското семейство”, категорична бе Манолова.

Присъстващите на срещата споделиха, че е крайно належащо изграждането на спешен медицински център в Белица. Депутатът призова всички, които са против безобразията на правителството да се включат в протеста на 17-и ноември.

„Българите трябва да имаме куража да излезем сега и на референдума догодина, защото вече няма какво да губим”, каза още Манолова. В Банско младежи поставиха въпроса за младежката безработица, която е около 35%, което е над средното за ЕС.

„БСП изготви цял пакет от мерки за намаляване на младежката безработица”, обяви Корнелия Нинова и даде пример с мащабната кампания, която започна в Европа лидерът на ПЕС Сергей Станишев за борба с безработицата сред младите. По думите й, едно от важните предложения в нея е неусвоените пари по европейските програми да бъдат използвани за разкриване на нови работни места за младите, финансиране на преквалификации и допълнителни обучения.

„Предлагаме още работодател, който назначи на работа служител до 35 години, държавата да поеме осигуровките. Друга мярка, която предвиждаме е работодател, който финансира издръжката на студент и му осигури работа след завършването, да получи данъчни облекчения” обясни Нинова.

„Един от важните приоритети за нас е да задържим младите хора в България”, каза още Нинова.

 

КОМЕНТАРИ

2308:31 - 12.11.2012
КЪДЕ Е МИШОКЪТ ЕМИЛ КОСТАДИНОВ!ЯВНО НЕ ГО ОБИЧАТ И СА ГО СРИТАЛИ!С НЕГО БСП ВЪРВИ КЪМ СИГУРЕН ПРОВАЛ!
12301:06 - 12.11.2012
Щом ги е откраднало, бързо да ги върне! Как може така? Безобразие! Веднага да се върнат на място. И напълно подкрепям идеята младите хора да се върнат в България! Само като научат, че се разтурят разбойническите партии БСП (бивша БКП) и ДПС, веднага ще се върнат. Значи държавата върви към оправяне!
Код за сигурност, въведете кода 7jk

FACEBOOK