Манолова: Да си отвоюваме София обратно

Снимка: НОВА

Мая Манолова подаде своята оставка като омбудсман

„Да си отвоюваме София обратно, защото проблемите и промените започват от тук“.

Това каза пред медиите Мая Манолова, която подаде своята оставка като омбудсман.

Тя каза, че от години се опива да помага на хората, но на тези, които не е успяла, я карат да не може да спи заради бъдната ѝ съвест.

Първо срещнах присмех, после подкрепа, оказана под натиск, а най-накрая пречка за работата ми – така Манолова накратко описа своята работа.

„Направих го, защото колкото и търпение да има човек, то се изчерпва. Месеци, години бях пощенска кутия за мъката, несправедливостта и бедността на хората. Години наред се опитвах да помагам на хората, но на някои не успях. Това ме кара да се чувствам зле. Това ме кара да не спя. Накрая институциите започнаха да пречат на институцията. Загадката с Борисов и Каракачанов може да бъде разрешена само от самите тях. Не искам да се правя на герой.”

Тя каза, че дадени хора притесняват нея и семейство ѝ след като започнала темата по кандидатурата ѝ за кмет на столицата.

„Аз обаче не живея със сведена глава“, каза Манолова.

Тя заяви, че София не трябва да се управлява с лъжа.

Относно това дали ще бъде подкрепена от БСП, Манолова заяви, че има пресцентър на партията, към който може да се обърнат журналистите.

Утре Манолова ще обяви, които са кандидатите за съветници.

„Аз ще се явя като граждански кандидат. Ще приема подкрепата на всички хора в София без значение от техния цвят. София не се дели на лява и дясна. София е на столичани!“, завърши Манолова.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 8as

FACEBOOK