Манолова: Държавата да поеме незабавно скока на тока, парното, водата и природния газ

Снимка: ИБГ

Ако правителството иска да се спаси от безработица и по-скъп живот, спешно да компенсира бизнеса, болниците, детските градини и училищата

Настояваме държавата да поеме изцяло скока на цените на тока, парното, водата и природния газ и за бизнеса, и за домакинствата. Ако правителството иска да се спаси от безработица и поскъпване на живота, спешно да компенсира фирмите, детските градини, болниците, училищата и домакинствата за по-високите сметки.

Това заяви председателят на коалицията „Изправи се БГ! Ние идваме!“ Мая Манолова пред медиите в Стара Загора днес, където поднесе венец по повод празника на града.

Спекулативните сделки на енергийната борса трябва да станат обект на действие на прокуратурата, ДАНС и ГДБОП. Чрез далавери и схеми някои спечелиха стотици милиони левове. Поскъпването на тока през август беше заради схеми, в които участваше и ТЕЦ „Марица Изток 2“. Когато цената на тока за бизнеса стигна до над 300 лв., ТЕЦ „Марица Изток 2“ работеше с два и четири блока, което доведе до изкуствен дефицит, допълни Манолова.

Тежки кризи се задават пред българските граждани и фирми. Хората искат стабилност и правителство на промяната. Ние сме заявили нашата готовност да подпишем споразумение с „Демократична България“ и „Продължаваме промяната“ за мнозинство и правителство на промяната в следващия парламент. По-честно спрямо българските граждани ще бъде, ако предварително е ясно кои ще са формациите, които ще участват в коалиционен формат, посочи тя.

Имаме ясна и непроменена позиция, че трябва да бъде максимално удължен животът на Маришкия басейн поне до 2038 г., както го договориха Полша, Германия и Унгария. Ние ще настояваме да няма работник от комплекса, който да работи при по-лоши условия и за по-ниско възнаграждение, независимо от трансформациите след 2038 г., заяви тя.

Относно пътните инциденти в Стара Загора от последните дни Манолова заяви, че „Изправи се БГ! Ние идваме!“ ще настоява за промени в Закона за движение по пътищата. Ще настояваме за извеждане на понятието „системен нарушител“ и въвеждането на специални процедури за хората, които системно нарушават правилата, добави тя.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2xd

FACEBOOK