Манчо Панюков не иска да връща кредит, търси справедливост от съда

Манчо Панюков в съдебна зала, снимки: infomreja.bg

Детеубиецът от гърменското село Осиково Манчо Панюков потърси справедливост от Окръжния съд в Благоевград.

Осъденият на доживотен затвор без право на замяна бе доведен в съда под засилен полицейски конвой, окован с белезници и вериги на краката.

Мъжът, който през 2009 година закла двете си деца и запали жена си Биляна, поиска съдействие от окръжните магистрати. Той оспорва решение на Районния съд в Гоце Делчев, според което е длъжен да върне банков кредит от близо 11 000 лева с лихвите.

В хода на съдебното дело стана ясно, че Панюков е теглил заем през септември 2007 г. Погасил само четири вноски от дълга, след което спрял.

По план трябва да върне парите до септември тази година. За да получи сумата, трезорът изпратил многократно писма на клиента си от Осиково. След като не превел нито стотинка допълнително, банката завела дело, с което го осъдила пред съда в Гоце Делчев.

Тройният убиец обаче реши да обжалва решението на районните магистрати пред Окръжния съд в Благоевград. Той твърди, че никога не е подписвал договор с банка, отправил само искане за кредит, но получил отказ.

Отделно от това Панюков заяви в съда, че подписът във въпросния договор не е негов, а е фалшив. Той настоя да бъде изготвена нова графологична експертиза, но магистратите не уважиха искането му.

Видимо отслабнал и подстриган нула номер, 34-годишният Манчо Панюков бе представляван от адвокатката му Снежана Аргирова. Според нея има разминаване в документацията по кредита и затова тя поиска от съда да обяви договора за нищожен.

Съдът ще се произнесе в законоустановения срок.

Манчо Панюков излежава доживотна присъда. На 4 февруари 2009 г. той закла двете си деца - Иво и Еди, след което подпали с бензин къщата на тъста си Мурад Парапанов в село Осиково. При пожара пострада тежко съпругата му Биляна, която два месеца след трагедията издъхна в "Пирогов".

 

Манчо Панюков в съдебна зала, снимки: infomreja.bg

КОМЕНТАРИ

ablanica10:12 - 29.01.2014
da go ekzekutirat neshtasnik da zemi jivota na dechicata
12310:05 - 29.01.2014
Психопат.Отне живато на две дечица и на майка им,тръгнал да се жалва за 11 000 и да лъже. Изрод долен!
spravedlivost00:25 - 29.01.2014
takiva izrodi zaslujavat da segarchat ot bolka vsekiden razlichna (da mu se pravqt rani ida seslaga sol v tqh ) dokatoe jiv....
www.izrod.bg17:26 - 28.01.2014
Долен изрод!

FACEBOOK