Манчо Джуркин се върна в училището в Рибново

Манчо Джуркин, снимка: infomreja.bg

Манчо Джуркин се върна днес на работа в СОУ "Йордан Йовков" в село Рибново, а колективът и учениците го посрещнаха досущ като национален герой.

Той побързал да влезе при новия директор Светослав Беков и в прав текст го попитал: "За отечеството ли, байно, ще работиш, или за Башев? Ако е за отечеството, давай да работим заедно". Това разказа пред ИНФОМРЕЖА самият Манчо Джуркин, който получи заповедта си за уволнение от директорския пост на 19 февруари по куриер.

Джуркин се връща като помощник-директор, каквато длъжност заемаше преди назначението му за временен шеф на училището в Рибново. Той бе освободен по настояване на депутата от ДПС Ахмед Башев.

"Да, върнах се на старото си работно място, но не съм се отказал да съдя Регионалния инспекторат по образованието в Благоевград за неправомерното ми дисциплинарно уволнение", категоричен бе Джуркин.

Очакванията са, че ако настоящият кмет на селото Феим Иса, чийто мандат изтича след една година, не се кандидатира отново за общински управник, ще се върне в училището, където му се пази директорското място.

След уволнението на Джуркин четири дни школото остана празно, а по-голямата част от учителите застанаха зад бившия си началник. В знак на протест те преустановиха учебните занятия, а неколцина бяха готови дори да депозират оставките си. 

На директорския пост след дълго търсене на подходящия човек бе назначен лидерът на ДПС в съседното село Осиково - Светослав Беков. На 24 февруари той бе въведен с полиция в новия си кабинет, тъй като Манчо Джуркин не бе предоставил ключовете от него.

В последния ден на февруари в Рибново пък бе организиран голям протест срещу политическите уволнения и безпринципните рокади на възлови постове в целия Гоцеделчевски регион, зад които се смята, че стои народният представител Ахмед Башев.

Митингът в родопското село ще се запомни и с освиркването на българския химн от агитката на ДПС, водена от кмета на Община Гърмен Минка Капитанова.

"Продължаваме протестите против политиката на ДПС и по-скоро срещу олигархичните прийоми на депутата Ахмед Башев. Скоро ще организираме протести като "Майдана  в Рибново" и в другите общини, защото е крайно време народът да се събуди и всички да разберем, че ни трябва свобода да работим, да контактуваме помежду си, да си помагаме, без да има значение кой на коя партия е привърженик", заяви още бунтарът от Рибново Манчо Джуркин.

 

КОМЕНТАРИ

///12:46 - 10.03.2014
Айде,стига вече сте плюли по Манчо,човекът направи много за децата на Рибново и няма как да омаловажите този факт.Показа на всички ,че и той може!!!
напред без фес и шалвари11:26 - 10.03.2014
Напред Рибново! Вие сте велика сила. Променихте бъдещето на България. Все още не знаете какво става, но вие променихте душите и усещанията на всички българи. Свободата от Башевци не е мит за вас! След свободата от Башевци ще дойде и свободата в дрехите, обноските и живота ви. Никой в София, Пловдив или Варна не ходи с потури и цървули. Това беше преди сто години. Може да е обидно за някой от вас като го казвам, но времето се промени и за вас. Вие вече не сте изгубеното Рибново в Родопите. Вие вече сте част от бъдещото ново лице на България. Крачката я направихте. Ваша отговорност е дали да си останете кротки овчици на Башевци и както каза по-горе БУшеВъ да ви "бозаят като кърлеж куче" или да прегърнете отговорността да бъдете свободни. Борете се, но се запазете живи и здрави. Лесно е да ви отсекат главите за едната свобода, ама после кой ще се бори. Това няма да бъде завършена цел.
хххх17:58 - 07.03.2014
До ученичка Явно не си запозната много с тези неща или просто си близка на горната физиомутра Тези два лева са от референтно доплащане 2007 2009 година А що се отнася до другите неща първо се поинтересувай по каква линия пристигат в училището питай байното Джуркин ако не го е срам нека каже че той ги е уредил защото имам подозрение че си от неговите подръжници няма нищо лошо в това но не мислете че той е всемогъщ е да като го слушаш само иначе е едно ГОЛЯМО НИЩО Поинтересувай се малко и ще разбереш каква е истината за това оборудване Чао и честит осми март
Непознат13:09 - 07.03.2014
Домакинът в Дъбница не се е върнал и едва ли ще се върне .

FACEBOOK