Манчо Джуркин се върна в училището в Рибново

Манчо Джуркин, снимка: infomreja.bg

Манчо Джуркин се върна днес на работа в СОУ "Йордан Йовков" в село Рибново, а колективът и учениците го посрещнаха досущ като национален герой.

Той побързал да влезе при новия директор Светослав Беков и в прав текст го попитал: "За отечеството ли, байно, ще работиш, или за Башев? Ако е за отечеството, давай да работим заедно". Това разказа пред ИНФОМРЕЖА самият Манчо Джуркин, който получи заповедта си за уволнение от директорския пост на 19 февруари по куриер.

Джуркин се връща като помощник-директор, каквато длъжност заемаше преди назначението му за временен шеф на училището в Рибново. Той бе освободен по настояване на депутата от ДПС Ахмед Башев.

"Да, върнах се на старото си работно място, но не съм се отказал да съдя Регионалния инспекторат по образованието в Благоевград за неправомерното ми дисциплинарно уволнение", категоричен бе Джуркин.

Очакванията са, че ако настоящият кмет на селото Феим Иса, чийто мандат изтича след една година, не се кандидатира отново за общински управник, ще се върне в училището, където му се пази директорското място.

След уволнението на Джуркин четири дни школото остана празно, а по-голямата част от учителите застанаха зад бившия си началник. В знак на протест те преустановиха учебните занятия, а неколцина бяха готови дори да депозират оставките си. 

На директорския пост след дълго търсене на подходящия човек бе назначен лидерът на ДПС в съседното село Осиково - Светослав Беков. На 24 февруари той бе въведен с полиция в новия си кабинет, тъй като Манчо Джуркин не бе предоставил ключовете от него.

В последния ден на февруари в Рибново пък бе организиран голям протест срещу политическите уволнения и безпринципните рокади на възлови постове в целия Гоцеделчевски регион, зад които се смята, че стои народният представител Ахмед Башев.

Митингът в родопското село ще се запомни и с освиркването на българския химн от агитката на ДПС, водена от кмета на Община Гърмен Минка Капитанова.

"Продължаваме протестите против политиката на ДПС и по-скоро срещу олигархичните прийоми на депутата Ахмед Башев. Скоро ще организираме протести като "Майдана  в Рибново" и в другите общини, защото е крайно време народът да се събуди и всички да разберем, че ни трябва свобода да работим, да контактуваме помежду си, да си помагаме, без да има значение кой на коя партия е привърженик", заяви още бунтарът от Рибново Манчо Джуркин.

 

КОМЕНТАРИ

///12:46 - 10.03.2014
Айде,стига вече сте плюли по Манчо,човекът направи много за децата на Рибново и няма как да омаловажите този факт.Показа на всички ,че и той може!!!
напред без фес и шалвари11:26 - 10.03.2014
Напред Рибново! Вие сте велика сила. Променихте бъдещето на България. Все още не знаете какво става, но вие променихте душите и усещанията на всички българи. Свободата от Башевци не е мит за вас! След свободата от Башевци ще дойде и свободата в дрехите, обноските и живота ви. Никой в София, Пловдив или Варна не ходи с потури и цървули. Това беше преди сто години. Може да е обидно за някой от вас като го казвам, но времето се промени и за вас. Вие вече не сте изгубеното Рибново в Родопите. Вие вече сте част от бъдещото ново лице на България. Крачката я направихте. Ваша отговорност е дали да си останете кротки овчици на Башевци и както каза по-горе БУшеВъ да ви "бозаят като кърлеж куче" или да прегърнете отговорността да бъдете свободни. Борете се, но се запазете живи и здрави. Лесно е да ви отсекат главите за едната свобода, ама после кой ще се бори. Това няма да бъде завършена цел.
хххх17:58 - 07.03.2014
До ученичка Явно не си запозната много с тези неща или просто си близка на горната физиомутра Тези два лева са от референтно доплащане 2007 2009 година А що се отнася до другите неща първо се поинтересувай по каква линия пристигат в училището питай байното Джуркин ако не го е срам нека каже че той ги е уредил защото имам подозрение че си от неговите подръжници няма нищо лошо в това но не мислете че той е всемогъщ е да като го слушаш само иначе е едно ГОЛЯМО НИЩО Поинтересувай се малко и ще разбереш каква е истината за това оборудване Чао и честит осми март
Непознат13:09 - 07.03.2014
Домакинът в Дъбница не се е върнал и едва ли ще се върне .
БУшеВъ00:34 - 06.03.2014
На таз зган българска атомна бомба и требе нищо друго, да може хем за бедните и измъчени хорица да се свърши вече мъката, хем тези кърлежи като башев да спрат да бозаят народа като кърлеж куче. П.П Башев за теб след бомбата господ е отредил специално място в ада цирей грозен.
Ученичка20:54 - 05.03.2014
Нямам нищо против г-н Башев. Нямам нищо против г-н Джуркин. Нямам нищо против, която и да е партия. Всеки разбра, че това всичко е на политическа основа. Писна ми да виждам как настаняват все едни и съши хора на работа. В детската градина са само хора на г-н Башев. Дори настани едно момиче на работа, където още не беше постъпила в университет. Там сигурна има повече персонал отколкото деца. Та как да си пуснем децата на незавършили хора. А относно за г-н Джуркин и той направи доста за училището. Докара нови чинове за доста стай. Премахна старите дъски от пода и сложи паркет. Увеличи стипендиите, преди най ниската беше 18, а най-високата 21, а сега най-високата е 40лв. И заради това съм благодарна на г-н Джуркин, че сега с удоволствие уча за по-високи оценки. Връчи грамоти на учениците, който са постигнали добри резултати. Издейства от една фондация две стипендии за ученици, който са сираци и не нямат възможности да се реализират. Та той е един от най-добрите математици в Гоце Делчевско.Благодарение на него една фондация пуска вече две години учители, който да ни готвят допълнително за матурите. А какво направи г-н Башев? Дава на "хората" по 20лв. да освиркват химна на България. Защо той да диктува правилата в нашето село. Какво направиха с тютюна взеха го на хората по 3,50, а миналата година мина по 6-6,5 + това имаше по два лева отгоре.А тази година ни обещават +3лв отгоре и въпреки обещаните 3лв пак няма да стигнем миналогодишната цена. И въпреки, че ни смачкаха утре като дойдат ние пак ги аплодираме и пак ще ги подкрепяме. ХОРА СЪБУДЕТЕ СЕ!
Подкрепа-KT19:34 - 05.03.2014
Чл. 12/1/. РАБОТОДАТЕЛИТЕ запазват работните места на правоспособни учители с безсрочни трудови договори, за периода, за който са назначени за временно изпълняващи длъжността „директор“ на учебно звено.-
Илия19:23 - 05.03.2014
Краино време е такива като Башев да почнат да висят по клоните
00718:14 - 05.03.2014
Как не го е срам да лъже така Подкрепят го братя Таламанови брат му бумбара пиендето който пиян ходи на работа това са хората твърдо зад него макар че той ги иска пред него Заради други причини го подкрепят още трима учители които в последствие казват от НЕГО НИЩО НЕ СТАВА ама заради Башев подкрепяме Манчо По принцип от страни погледнато Манчо за нищо не става камо ли за директор той е срам за Рибново с каквото се е захванал всичко фалира като кооперацията знае само да краде и това е СРАМ СРАМ ГОЛЯМ РЕЗИЛ Е ТОЗИ Д Е Р Е К Т О Р та не се скрие в дън земя та се показва и по телевизиите А за вас инфомрежа първо си проверете информацията пък тогава я публикувайте С най добри пожелания от мен 007
до ооооооооооооооооо15:54 - 05.03.2014
Надявям се да си се погледнал ти в огледалото за дасе видиш какво представляваш тогава да даваш съвети . А на горния дето му е писнал дедовия да го успокоя че тепърва предстои да му писва не само дедовия но и живота и такащее докато не се изправят всички кривици в тази държава .Докато разбойниците и бандюгите не си намерят мястото .Давай Манчо увери сече не си сам . Продължаваме не те искат и те мърсят само онези на които са им посрани задниците .
544652213:27 - 05.03.2014
na maikati putkata mancho e super
00000000000000011:13 - 05.03.2014
Ta toq Mancho nqma vid za prislujnik a se narejda za direktor -daite mu edno ogledalo da se vidi malko.
Бай Стамат09:18 - 05.03.2014
Ай стига сте ни занимавали вече с тоя НАЦИОНАЛНИЯ,че дет се вика ми писна на дедовия,два месеца само тая физиономия по сайтове,телевизии и т.н,ебем ти директорите,ебем ти чудото.
до Бай Ган"ю"08:51 - 05.03.2014
Ти си национален герой-ти, дето не можеш дори да напишеш 3 думи без правописна грешка...ти си този, който трябва да се скриеш завинаги и да замълчиш заради децата си!
Браво! Победа!08:24 - 05.03.2014
Поздравления! Върнаха домакина в Дъбница, сега Манчо, следва Асим. Но нека обезщетенията се плащат от джоба на онези които ги уволняват а не от бюджета на училищата и детските градини,ощетявайки децата заради политическите им щуротии!
Бай Ганю07:44 - 05.03.2014
ПРЕСТЪПНИЦИТЕ В БЪЛГАРИЯ СА НАЦИОНАЛНИ ГЕРОЙ.
ПОКАЖИ ОЩЕ -4 КОМЕНТАРА
Код за сигурност, въведете кода sj2