Криминалисти иззеха голямо количество изсушена марихуана

Снимки: МВР

Задържан е 51-годишен мъж, действията са осъществени под наблюдението на прокуратурата

Специализирана полицейска операция, насочена срещу разпространението и употребата на наркотични вещества, е реализирана от служители на ОДМВР – Русе, в района на Бяла. Действията им са осъществени под надзора на Окръжна прокуратура - Русе. На булевард в града е спрян за проверка автомобил „Лада Нива“ с русенска регистрация, шофиран от 51-годишен жител на с. Копривец.

В хода на инспекцията в колата е открита чанта, съдържаща 10 прозрачни плика със суха, зелена, растителна маса, дала при полевия наркотест положителна реакция на марихуана. При претърсването са намерени и иззети и боеприпаси.

В рамките на продължилите процесуално-следствени действия в дома на мъжа в с. Копривец, униформените намират още близо десет килограма от същата дрога, както и значителна сума пари в евро и лева – на обща стойност около 100 000 лв.

По случая е образувано досъдебно производство за престъпление по чл. 354а, ал. 1, пр.3 и пр.4 от НК.

51-годишният мъж е бил задържан, а вече му е взета и мярка за неотклонение „задържане под стража“. Работата по документирането на случая продължава под надзора и ръководството на Окръжна прокуратура – Русе.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода sj2

FACEBOOK