Създадоха полеви болници в спортни зали във Варна и Русе

Снимки: МО

В Русе за изграждане на военно-полева болница в зала „Арена Русе“

Военнослужещи от Военноморските сили (ВМС) и от Сухопътните войски участват днес, 25 март, в съвместни тенировки с Националния оперативен щаб за разполагането на полеви болници в спортни зали в градовете Варна и Русе. 

Във Варна на 24, 25 и 26 март 2020 г. по указания на заместник-началника на отбраната ВМС участват в трансформирането на Двореца на културата и спорта в сграда за болнично наблюдение. Целта на тренировката е съгласуване на действията на институциите: Министерство на отбраната, Министерството на младежта и спорта, Министерство на здравеопазването, Държавна агенция (ДА) „Държавен резерв и военновременни запаси” и областна администрация по ограничаване на разпространението на коронавирус „COVID-19”. От ВМС участват 91 военнослужещи и 7 товарни автомобила и микробуси. От ДА „Държавен резерв и военновременни запаси” от градовете Търговище и Силистра са предоставени 300 легла с цялостното им оборудване: дюшеци, чаршафи, възглавници, одеала, шкафчета и 300 комплекта хавлии и пижами. Оборудването е транспортирано и сглобено от военнослужещи от флота. В сградата са обособени и помещения за медицинските екипи, регистратура и места за прегледи.

В Русе за изграждане на военно-полева болница в зала „Арена Русе“ под ръководството на командира на военното формирование 34 200 – Шумен полковник Добромир Добрев са задействани два модула. От военното формирование 54 060 – Шумен модул под ръководството на капитан Момчил Димчев от 45 военнослужещи, товари и превозва легла и дюшеци от база на ДА „Държавен резерв и военновременни запаси“. Вторият модул от 51 военнослужещи от военното формирование 34 200 – Шумен под ръководството на капитан Илко Илиев е за построяване на болницата. Включени са и 12 военнослужещи от Центъра за подготовка на специалисти Сливен под ръководството на капитан Николай Гетов. Използват се и 13 броя товарни автомобили, ремаркета и автобуси.

 
=

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 9kd

FACEBOOK