Задържаха трима, отвлекли мъж и искали подкуп

Снимка: Infomreja.bg

Днес те са привлечени в качеството им на обвиняеми

Полицейската операция за задържане на извършители на тежко криминално престъпление, е проведена на 1 и 2 февруари от служители на сектор „Противодействие на криминалната престъпност“ и Специализирано тактическо звено за бързи действия при ОДМВР-Русе.

Действията са реализирани под ръководството на Окръжна прокуратура град Русе, след получен сигнал за извършено отвличане и нанасяне на телесна повреда.

При разследването е установено, че на 31.01.т.г. трима, чрез използване на физическа сила и заплахи, противозаконно са лишили от свобода 35-годишен мъж от Русе, като са го извели от местоработата му, качили го в лек автомобил и принудили приятел на потърпевшия, да ги откара до посочено от извършителите място. Там извършителите извели жертвата си от колата, нанесли му побой и се оттеглили, оставяйки го в безпомощно състояние. С фрактури на лицето мъжът е настанен за лечение в болница.

В хода на предприетите незабавни действия криминалистите установили тримата нападатели - 25-годишни мъже – единият е задържан на домашния си адрес, а другите двама - при опит да преминат държавната граница през ГКПП "Дунав мост“. Справка в полицейските регистри сочи, че двама от задържаните са осъждани за хулиганство и държане на наркотични вещества.

Днес те са привлечени в качеството им на обвиняеми и с постановление на наблюдаващия прокурор от Окръжна прокуратура – Русе срокът им за задържане е удължен до 72 часа.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 7jk

FACEBOOK