Лица без адресна регистрация установи полицейска операция в Нова Загора

Снимки: ОДМВР-Сливен

Задържани са извършителите на две взломни кражби

Извършени са 123 проверки на лица и срещи с кметове на населени места от община Нова Загора при полицейска операция по Закона за гражданската регистрация.

Акцията е проведена вчера от 8 до 16 часа на територията на селата Караново, Кортен, Дядово, Богданово, Пет могили и Радецки за установявен на лица, живущи в населените места без адресна регистрация.

В хода на операцията са констатирани 15 нарушения, 10 от които по Закона за гражданската регистрация. Глобата, предвидена в закона за това нарушение, е от 50 до 300 лева. Съставени са 2 акта по Закона за българските лични документи и един по Закона за движение по пътищата.

Разкрити са две взломни кражби от части домове в град Нова Загора на златни накити, телевизор и лаптоп. Извършителите са задържани.

Полицейските служители са провели срещи с кметовете на населените места. Обсъдени са проблеми с лица, които пребивават повече от месец на територията на селата, без да са  предприели действия за адресна регистрация.

При срещите са набелязани конкретни мерки във връзка със сигурността, контрола на лица, склонни към извършване на противоправни деяния, както и  наблюдение на самотно живеещите възрастни хора в селата.

45-годишен мъж е хванат в момент на незаконен добив на градешки камък. На 27 февруари в местността Кишерски лозя е установен 45-годишният И.Р. от село Градец. Той е заловен от полицейските служители в разкрита кариера в момент на вадене на градешки камък.

Иззети са инструменти и други предмети, използвани за незаконния добив. И.Р. е отведен в РУ-Котел и задържан за 24 часа. По случая е започнато бързо производство.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2xf

FACEBOOK