Малтретирано и недохранено? 3-годишно дете от Димитровградско се бори за живота си

Снимка: Infomreja.bg

Майка му твърди, че травмите му са от падане по стълби

Районна прокуратура – Димитровград наблюдава досъдебно производство за причиняване на телесна повреда на 3-годишно дете  - престъпление по чл. 129 от Наказателния кодекс. Разследването по случая се извършва от разследващ полицай от РУ на МВР – Димитровград. 

На 19 февруари 2020 г., около 10, 30 часа, в гр. Димитровград, обл. Хасково, в болницата за лечение е постъпило 3-годишно момченце, което било придружено от 23-годишната си майка. Жената съобщила, че синът й е получил гърч.  При медицинския преглед е установено, че детето е недохранено, с предишна черепно-мозъчна травма и съмнение за малтретиране.  Майката посочила, като причина за травмите,  падане на момчето по стълбите на къщата им преди няколко дни. Двамата живеят в село в общ. Димитровград.  Детето е преместено за лечение в пловдивска болница, като има опасност за живота му. 

По досъдебното производство се извършват активни процесуално – следствени действия за установяване на причината за травматичните увреждания на детето и евентуалния извършител.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2xa