Най-добрите защитници в света според Малдини и Уинбет

Легендарният защитник на Италия и „Милан“ Паоло Малдини сподели кои са най-добрите централни защитници в света в последните години. Той направи това в отговор на въпрос на журналист от английска спортна медия. Според Малдини тази чест си поделят испанецът Серхио Рамос от „Реал Мадрид“  и уругвайският му колега от „Атлетико Мадрид“ Диего Годин.

„Ел Капитано“ похвали също и английския футбол, като каза, че Премиършип е най-добрата лига в света в момента. Това е пряк резултат от огромните пари от спонсори и телевизионни права, които се наливат в първенството на Острова. Малдини посъветва ръководството на Италианската футболна федерация да прави по-активни стъпки, чрез които да стопи постепенно разликата между Серия А и другите три топ лиги в Европа.

Италианският специалист ще следи Премиършип под лупа този сезон и по друга причина – представянето на „Челси“ под ръководството на италианския спец Маурицио Сари. „Искрено желая успех на Маурицио в английския футбол. Мисля, че той би могъл да даде много от познанията и опита си от италианския футбол на Висшата лига. Сари се утвърди като наистина много добър мениджър в „Емполи“ и „Наполи“.

Свърши чудесна работа и в двата отбора, и сега логично търси ново предизвикателство в кариерата си. Аз мисля, че ако на Сари му бъде дадено необходимото време, той ще бъде успешен и начело на „Челси“. Времето е важно обаче, защото все пак я има езиковата бариера. Също така играчите ще трябва да приемат методите на работа на Сари, да свикнат с тях и да започнат да ги изпълняват на терена. Това също ще отнеме известно време, но аз съм оптимист по отношение на Маурицио и „Челси“.“

Репортерите не пропуснаха да върнат Малдини назад във времето, когато той отказа да се присъедини към треньорския щаб на сънародника си Карло Анчелоти по време на неговия престой при „сините“ от Лондон.

Малдини беше словоохотлив: „Това беше през 2009. Аз тъкмо бях взел решението да прекратя кариерата си на футболист. Анчелоти ми се обади буквално една седмица след последният мач, който изиграх като футболист. Беше прекалено скоро. Бях уморен, физически и психически. Но най-вече изобщо не бях сигурен, както не съм и сега, че треньорската професия е подходяща за мен. Мислих доста, но постепенно осъзнах, че всъщност нямам никакво желание да навлизам в треньорското поприще, поне на този етап от живота ми. Баща ми е мениджър и аз знам от първо лице точно колко изискваща е тази професия. Цялото напрежение, което изпитва мениджърът, и то през цялото време, 365 дена в годината. Това изисква много нерви и сила, за да го правиш година след година. Не съм убеден, че това би ми харесало чак до такава степен.“

50-годишният Малдини заема поста на директор по спортно развитие в отбора на своя живот „Милан“.  „Аз наистина обичам футбола. В сегашната ми роля в моя любим отбор имам възможността да съм съвсем близо до играта, да гледам футбол и да мисля как най-добре да помогна на отбора и играчите, но без да заемам поста на мениджър или треньор.“

На плещите на железният защитник стои тежката отговорност да възвърне старата слава на миланския гранд. Малдини беше играч на „червено-черните“ по време на цялата си 25-годишна кариера като играч. Той записа и цели 419 участия като капитан на отбора. Спортните анализатори от betindex.net са на мнение, че Паоло Малдини е най-добрият централен защитник в цялата история на съвременния футбол.

Вижте само в winbet най-добрите коефициенти за мачовете от Премиършип, Серия А и другите топ шампионати на Европа!

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода aa6

FACEBOOK