Отборът на Долно Дряново на финала в турнира за купата на Фондация "Българска памет"

Снимки: "Българска памет"

Капитанът на футболния отбор на ОбУ "Христо Ботев" в гърменското село Долно Дряново Айсунер Ибишев изведе отбора си до финала на турнира по футбол в Банско, организиран от Фондация „Българска памет“.

В групата малките футболисти от Долно Дряново победиха отборите на Доспат с 7:1, Делчево – Македония, с 6:2, втория отбор на Делчево с 4:3 и отбора на училището в Рибново с 3:3, което донесе тоталното първо място на долно дряновци.

Днес от 11.00 часа отбора на ОбУ „Христо Ботев“ играе финалния мач за първото място на турнира с отбора на момчетата от Делчево.

Както писа ИНФОМРЕЖА, приятелският футболен турнир на Фондация „Българска памет“ се провежда на 24. и 25. юли.

В него участват 80 деца от България и съседна Македония, които се борят за Купата на Фондацията.

Младите футболисти са на възраст между 12- и 15-годишна възраст. Приятелският футболен турнир е поредната инициатива на Фондация „Българска памет“ на д-р Милен Врабевски, като в турнира участват отбори от училищата в Доспат, Делчево – Македония,  сатовчанските села Кочан и Плетена и гърменските села Долно Дряново и Рибново.

Днес предстоят финалните мачове за купата. Приятелските срещи на училищните отбори участници в турнира се играят в спортната база на Ефима Футбол в Банско. Организаторите на турнира са осигурили прекрасни условия за 80-те участници от България и Македония.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода a2g

FACEBOOK