Роденият в Жижево футболист Камен Хаджиев пред дебют за националния ни отбор

Снимки: Личен архив

Роденият в сатовчанското село Жижево, футболист на ФК „Берое Стара Загора“, Камен Хаджиев, е пред стартовия си дебют за Националния ни отбор по футбол.  

Футболистът е получил покана за проби, през които е преминал повече от успешно, и се очаква още от следващия сезон да е част от „трикольорите“, се коментира усилено във футболните среди и сред фенове и приятели на Хаджиев от родното му село Жижево и цялата община Сатовча.

Камен Хаджиев е централен защитник и е известен със силните си и всеотдайни игри за „Берое“.

Името му е в основата за доброто представяне на тима, който е четвърти в Първа лига.

Камен Хаджиев е син на легендата на футбола в Жижево и все още играещ футболист Гълъб Хаджиев –Гунди.  

Кариерата на младия Хаджиев започна от „Родопа Смолян“, след което премина през школите на немските отбори „Вагеншайл“ и „Шалке“.

След завръщането си в България Хаджиев играе за „Локомотив София“, с който отбор става носител на бронзов медал от първенството по футбол на България.

По късно той преминава във втородивизионния холандски отбор „Фортуна“ в град Ситард, а след успешните си игри там е привлечен от настоящия си клуб.

Камен Хаджиев е сред най-редовните участниците на благотворителните вечери, които организира администрацията на Сатовча и кметът Арбен Мименов в края на всяка година за набиране на средства за подпомагане на децата сираци от община Сатовча.  

Новината за дебюта на футболиста в Националния отбор на България взриви футболните запалянковци от общината и региона, които му пожелаха още по-успешно представяне на мачовете на българските национали.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2xf

FACEBOOK