Малки тихоокеански страни посрещнаха 2020 г.

Снимка: iStock

Заради многото часови зони в Австралия ще празнуват 2020-та до 16.30 ч.

Новата година вече настъпи в малки тихоокеански страни, предаде БТА.

Кирибати - държава, разпростираща се върху 3200 коралови атола - бе сред първите, влезли в 2020 г. Тя е на предна линия в борбата срещу климатичните промени, заплашена от суша и повишаването на морското равнище.

В Самоа посрещнаха Нова година в по-мрачно настроение от обичайното, въпреки че в полунощ небето над столицата Апия бе озарено от фойерверки. Тържествата бяха помрачени от епидемията от морбили, която отне живота на 81 човека, предимно малки деца. В страната с население от малко под 200 000 души бяха регистрирани над 5600 случая на заразата.

В Сидни голямо множество вече се събра на пристанището, за да гледа пищната новогодишна заря. Тя се състоя въпреки призивите да бъде отменена на фона на гъстия смог, обвил най-многолюдния австралийски град заради опустошителните горски пожари, които бушуват в района.

Заради многото часови зони в Австралия ще празнуват 2020-та до 16.30 ч.

Малки части от Русия посрещат новото десетилетие заедно със жителите и гостите на Сидни. А в столицата Москва използват изкуствен сняг за тържествата тази вечер заради необичайно високите температури.

Заради многото часови пояси жителите на Русия ще имат повод да гръмнат шампанското цели 10 пъти, но рекордьори са обитателите на Международната космическа станция. 5-членният екипаж - двама руснаци и американци и един италианец, ще имат повод да вдигат наздравици цели 15 пъти, но със сигурност няма да е със шампанско, тъй като на борда няма алкохол и консумацията му е забранена.

Спиращи дъха фойерверки ще има в Лондон, Париж и Ню Йорк. Британците посрещат за последен път Нова година като членове на Европейския съюз. 12 хил. фойерверки ще озарят небето, веднага щом Биг Бен отброи първата секунда на 2020-та.

В Париж 100 хил. полицаи ще следят за реда, а в Ню Йорк по традиция на "Таймс Скуеър" ще бъде спусната новогодишната топка. За първи път дронове ще следят за сигурността. 

38 часови зони се използват от различните държави по света, а новогодишните тържества продължават 26 часа по цялата планета. /Нова тв/

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода a2g

FACEBOOK