Дечица "полазиха" кмета Чимев на Игнажден

Снимки: Община Дупница

Много скъпи първи гости имаха днес кметът на Община Дупница инж. Методи Чимев и заместникът му Крум Милев. 
На празникът Игнажден, двамата бяха посетени от деца, за да бъде изключително успешна следващата година.

Инж. Чимев прие в кабинета си, двете близначки Теменужка и Томислава, които са родени "ин витро" с финансовата подкрепа на Община Дупница. Двете принцеси бяха водени от своите баба и дядо и получиха подаръци от кмета.

От 12 дни, двете близначки вече имат своя първа братовчедка-Божидарка, която се появи на бял свят отново чрез финансова подкрепа от Община Дупница, която подпомага семейства с репродуктивни проблеми.

В кметския кабинет гостуваха родителите и близки и на другите бебета, които се появиха на бял свят през тази година. Те получиха по един плакет и дарове за "бебетата на Дупница", както са известни тези деца.

За 5-те години, откакто Община Дупница отпуска финансова помощ в размер на 1500 лева на такива двойки са се родили 24 бебета. През тази година финансово бяха подпомогнати всички 12 двойки, които бяха подали документи до Община Дупница.

 С песни и стихчета пък бе изненадан Крум Милев. Малчуганите от детска градина "Зора" полазиха зам.кмета, като сияеха в народни носии. "При такива гости, гарантирано е, че 2018 ще бъде най-успешната. Благодаря на тези ангелчета за настроението и емоцията, която ми създадоха и на директорката г-жа Кирова за тази изненада", коментира Милев, който почерпи скъпите си гости. 

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода l9n

FACEBOOK