Малки и големи риболовци се състезаваха за купата на ЛРД „Сокол”

снимки: ЛРД "Сокол"

14 отбора риболовци, сред които два детски и един от южната ни съседка Гърция, се състезаваха на големия градски водоем край  Гоце Делчев по време на организирания от ЛРС „Сокол” турнир по риболов на плувка за купата „Гоце Делчев 2012”.

Надпреварата бе посветена на 100-годишнината от Балканската война и 100 години от освобождението на града от турско робство.

След като журито с главен съдия Иван Горанов претегли улова на отборите и всички участници при индивидуалните  състезатели, на първо място класира Йордан Софков, който  стана и носител на купата по риболов. Той и съотборникът му  Ангел Тунчев спечелиха първенството и при отборното класиране.

При индивидуалните състезатели на второ място бе класиран  петрлолниятт бос и общински съветник Димитър Хардалиев, който си осигури същата позиция и в отборното класиране със своя съотборник Георги Мълчанков. Асен Докузов остана трети в индивидуалната надпревара, както и в отборната, в която си партнира заедно с Васил Спиров.

При децата в отборното състезание първо място спечели тандемът Иван Шабанов и Георги Агов. Подгласници им станаха Петко Белчев и Борис Амзов, а трети останаха Димитър Балабанов и Християн Тангълов. Медалите и купите бяха връчени от председателя на ЛРС „Сокол”-Гоце Делчев Валери Сарандев. Най-голямата риба от близо 1.910 кг се закачи на въдицата на   Иван Донков.

В риболовният турнир участваха състезатели и отбори от общините Гоце Делчев, Хаджидимово, Сатоввча и Гърмен, както и един отбор риболовци от Драма. Общото количество наловена риба само на плувка от  28-те  участници в риболовния турнир по време на тричасовата  тренировка в събота и тричасовото състезание в неделя, е общо 100 килограма, съобщи членовете на журито. Регламентът позволяваше всеки състезател да лови риба от 9 часа сутринта до 12  часа на обяд само с една въдица в определения му чрез жребий сектор.

По време на състезанието не бе позволено да се хвърля за стръв тежка подхранка, при която се използват от риболовците и двете ръце. Според правилата на играта, под зоркото око на десетките контрольори и наблюдатели, риболовците използваха само лека  подхранка от типа на бял червей и млечна царевица.

Турнирът на ЛРС „Сокол”, посветен на 100-годишнината от  Балканската война и 100 години от освобождението на Неврокоп   от турско робство, е част от многобройните събития, които ще се проведат в Гоце Делчев по повод историческите юбилеи.

снимки: ЛРД "Сокол"
снимки: ЛРД "Сокол"
снимки: ЛРД "Сокол"
снимки: ЛРД "Сокол"

КОМЕНТАРИ

лили21:19 - 04.09.2012
браво на организаторите и на участниците!
Я09:22 - 04.09.2012
А върнахте ли рибата обратно в язовира?
12309:18 - 04.09.2012
г-жо Терзиева,редно е да покажете и снимка на победителите в турнира.Тунчев също е общински съветник или имате пристрастие към Петелов и Хардалиев
Код за сигурност, въведете кода 9kd

FACEBOOK