Малки баскетболисти от Благоевград с дебют в столицата

снимки: личен архив

Два благоевградски отбора записаха участие в надпреварата за купа “Веселин Темков”. Традиционният детски баскетболен турнир на името на легендарния баскетболен треньор се проведе от 11 до 13 януари.

Мачовете от 13-ото издание на надпреварата, организирано от БФБ и Столична община, се играха в ремонтираната зала на стадион „Българска армия” и "Васил Левски".

При момчетата до 10 години участва “Пирин”, а при момичетата в същата възраст другият благоевградски клуб “Пирин – Темков”. Треньор на първите е Бойко Филипов, а на момичетата Крум Савов. 

В залите едновременно се проведоха два фестивала по минибаскетбол за 8-годишни (род. след 01.01.2005) и 10-годишни (след 01.01.2003) състезателки и състезатели от регионите „Витоша” и „Рила”. Малчуганите се състезаваха на ниски кошове с височина 2.60 м.

Точки не са отброявани в срещите, а целта бе малките баскетболисти да усетят тръпката от турнирната надпревара. Малчуганите от Пирин се радваха и на подкрепа от трибуните, а сред зрителите бе и бившият футболист на Пирин Костадин Трендафилов.

Известният с прякора Кочо бе шофьор на автобуса превозил до столицата децата от Благоевград. За превозното средство заслуга има ЮЗУ "Неофит Рилски", който предостави едни от своите автобуси.

 

снимки: личен архив
снимки: личен архив

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 9kd

FACEBOOK