Младежи от „Дебют“ с постановка в Кюстендилски драматичен театър

Снимки: Сдружение "Дебют"

Ръководството на Сдружение „Дебют” и екипът на проект "Етнически младежки конфликти” организира спектакъл в голямата зала на Драматичен театър – Кюстендил. Представлението е днес с начален час 19 часа, информираха организаторите на събитието.

В продължение на 1 година 20 български и ромски младежи от три средни училища в Кюстендил и 10 младежи - доброволци и активисти на Сдружение „Дебют”, работиха съвместно и усилено, градиха навици, умения и приятелства.

В момента те са в трескава подготовка на заключителния спектакъл, който подготвиха с много любов.

„За нас ще бъде удоволствие да бъдете наши гости и да подкрепите младежите, които са подготвили изключителни театрални етюди, с които ще ни накарат да се замислим за ежедневието, конфликтите, приятелствата и за много други неща“, обявиха още от сдружение „Дебют“. Входът на постановката е свободен.

 

КОМЕНТАРИ

Батко ви Мони06:47 - 30.10.2015
Бях на въпросния спектакъл. За пръв, и надявам се, за последен път в живота ми ме беше срам заради хората, с които бях в една театрална зала, т.е. заради публиката. Такова просташко селско, в обидния смисъл на думата, държане на млади хора никога не бях виждал. То не бяха дюдюкания, то не бяха свирукания, то не бяха просташки подвиквания, объркващи репликите на младите актьори. Някои от тях бяха обещаващо талантливи и им желая успех в НАТФИЗ, но спектакълът беше провален от вопиющата цигания, която за пореден път доказа, че такова нещо като толерантност към простотията, нулевото възпитание и ниЗката култура на младежта от циганските, не искам да ги наричам ромски, семейства (а и не само от тях) не бива и не може да има. Повтарям - спектакълът беше провален, разочарованието - голямо и причината не бяха актьорите, а публиката.
Код за сигурност, въведете кода 9kd

FACEBOOK