Малката Мария е родена в Гърция, майката я разпознала по ТВ

снимка: infomreja.bg, архив

По случая с малката Мария се работи съвместно с гръцката полиция и нашата прокуратура, обяви главният секретар на МР Светлозар Лазаров.

Полицейските власти в Атина са изпратили молби за повече информация до всички държави в Европа. У нас са получени снимка и ДНК-профил на детето. Веднага са проведени оперативно-издирвателни мероприятия по случая.

Установени са лица, за които се предполага, че биха могли да бъдат родители на малката Мария. Те са пребивавали в Гърция и са работили в района на град Патра. Там българската гражданка ражда момиченце.

По-късно тя се прибира в България и оставя детето при хората, при които е работила. Според нея те били поели ангажимент да се грижат за детето.

Същата жена твърди, че на 23 октомври 2013 година е гледала телевизия и на екрана е разпознала мъжа и жената, на които е оставила бебето си. Според  нея малката Мария прилича на останалите й деца.

Предстои излизането на резултатите от сравнителния ДНК-анализ, който трябва да потвърди или да отхвърли версията, че установените лица са родителите на детето.

По случая са уведомени Районна прокуратура-Казанлък и Окръжна прокуратура-Стара Загора.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 9kd

FACEBOOK