Даниела Дариткова ще бъде новият председател на ПГ на ГЕРБ

Снимка: БГНЕС

Даниела Дариткова ще бъде новият председател на ПГ на ГЕРБ.

Това каза на брифинг министър-председателят Бойко Борисов след среща с представители на ръководството на СДС.

„Човек с качества и най-вече може да контролира групата в добрия смисъл на думата. До края на деня ще кажа кой ще замени г-жа Цачева, защото искам да направим всички проверки, за да не излезе нещо, което да връщаме кандидатурата. В рамките на днешния ден това ще се случи“, подчерта Борисов.

"Тя е компетентна, с добро излъчване, член е и на изпълнителната комисия", допълни Борисов относно Дариткова.

Относно апартаментите на "Артекс" и оставката на Цветанов, Борисов коментира: "Ще има тежки наказания, защото се напуснаха много ключови постове. Цветанов, освен че беше ключов депутат, мисля, че в историята няма такива тежки наложени санкции. Ако и другите партии действаха така, нямаше да има какво да си говорим по тази тема днес".

Според Борисов поуки всеки си е извадил. "Всички са напуснали държавните постове и морално, и физически", коментира още той.

Запитан откъде е дошла атаката, Борисов заяви: "Аз не знам какво толкова е интересното на това откъде е дошла атаката, но не тя не изглежда красиво, не изглежда добре. Цветан Цветанов вчера обясни всяко едно нещо откъде е дошло. Аз много искам да видя всички нотариални актове на съседите в тази сграда. Едно е да обявиш, друго е да купиш на такава цена. Иначе още от първия момент в Брюксел ви казах, че тъй като не изглежда добре, по-тежки санкции от тези не мога да си представя да направим. Ако мислите, че на партията, на групата, на нас ни е хубаво или това е малко, да ѝ свалиш шефа на парламентарната група, на комисиите и да го извадиш от парламента. Нали са гласували два многомандатни избирателни райони. Знаете ли колко хора са ми се обадили да кажат не го прави, пази си като Корнелия хората. Когато обвиняват някой от БСП, те излизат и викат: Ние сме единни и застават там. Ти правиш точно обратното", каза Борисов.

"Това са тежки решения, но те показват как трябва да се действа. Има грешка, има и прошка, ще се докаже с времето дали са били виновни или не", посочи Борисов.  

Дали колегата Цветанов остава в ГЕРБ, това вече е решение на структурата на ГЕРБ. Едното е държавната работа, за която се заплаща с пари на народа, другото е на партия ГЕРБ, която припознава Цветанов като един от важните хора".

Борисов определи като "абсолютна лъжа и 100% фалшива новина" тезата за приятелски огън срещу Цветанов. "През цялото време съм си говорил с колегите, всички сме страдали от тази скандал", каза той.

„Ние създадохме ГЕРБ, за да бъдем различни. Дори и за съмнения, дори само за морално усещане, че нещо не е наред, взимаме мерки”, каза още Борисов.

Той обясни, че Вежди Рашидов има фирма за търговия, купува и препродава апартаменти, това му бил бизнесът. За Лозан Панов пък каза, че всеки трябва да погледне собствената си къщичка, но остави на медиите да го коментират.

„Като има подобен скандал, трябва да се понесе отговорност. Ние понесохме на всички нива. Факт е, че остава много неприятно впечатление от обществото. Няма значение коя е причината, но ние демонстрираме, че носим отговорност”, подчерта той.

Оставките и новите назначения ще се гласуват утре сутрин. Борисов заяви, че ще даде няколко задачи на новия министър на правосъдието и първата ще е още юни да падне мониторинговият механизъм над България. /Нова тв

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2xa

FACEBOOK