Малчуганите от „Тип-Топ“ пяха и танцуваха на международен фестивал в Белград

снимки: infomreja.bg

Кюстендилски деца взеха участие в 43-то издание на Международния детски фестивал “Радостта на Европа” в Белград, известен като Международна детска манифестация. Тази година във форума са участвали деца от 20 държави – България, Турция, Гърция, Латвия, Унгария, Русия и др. Малчуганите от вокална група "Тип-Топ" се представят на този фестивал за трети път.

Във фестивала пяха 4 деца, а други 11 деца изпълниха различни словосъчетания от художествената гимнастика. “Ние всички тръгнахме от Кюстендил с мисълта, че представяме цялата страна, а не самите себе си”, обяви ръководителят на състава Иван Стойнев. По негови думи “Радостта на Европа” е един огромен фестивал, който е лицето на Сърбия.

Празничната програма премина в рамките на два дни с концерти. За всички деца беше подсигурено и гостуване в сръбско училище, като идеята на организаторите е създаване на приятелски отношения между децата от всички държави.

“Самият фестивал е без награден фонд. Идеята бе да се получи един огромен празник, посветен на децата. Една част от тях танцуваха, други пееха, представяха пиеси и всеки успя да представи държавата си с различно изкуство”, допълни още Стойнев.

 

снимки: infomreja.bg

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 9kd

FACEBOOK