Няма заразени медици от МБАЛ-Разлог

Снимка: Infomreja.bg

Община Разлог е осигурила 220 литра дезинфектант, 400 маски за многократна употреба

Взетите проби на лекарите от вътрешно отделение, спешен център и клиничната лаборатория на МБАЛ-Разлог са отрицателни. Това каза д-р Татяна Джупанова - гл. инспектор в РЗИ-Разлог.

„Реално това показва, че мерките, които Община Разлог е взела, са правилни и дават добри резултати“ - каза кметът на общината инж. Герчев.

От началото на седмицата Община Разлог е осигурила 220 литра дезинфектант, 400 маски за многократна употреба. За специалистите, които работят в доболничната помощ са осигурени 40 бр. маски за многократна употреба и 200 бр. ръкавици за еднократна употреба. Също така е предоставен термометър за дистанционно измерване на температурата. В понеделник ще бъдат доставени за болницата и 1 000 бр. маски за еднократна употреба.

Отговорникът от Община Разлог за ресурсното осигуряване методично ще дава заявки към Националния ресурсен център за попълване на необходимите материали.

Кметът Красимир Герчев още веднъж изразява своята благодарност и респект към здравните работници и целия медицински персонал на МБАЛ-Разлог и призовава жителите на общината да бъдат отговорни и да спазват строгите мерки за успешно справяне с кризата.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2xd

FACEBOOK