В Разлог пенсионерите ще получават пенсиите в дома си

Снимка: Infomreja.bg

Какво реши още Щабът - вижте

Днес Общинският кризисен щаб проведе заседание, относно извънредната ситуация на територията на цяла България. Допълнителните мерки, които прие щабът са следните:

1. По предложение на Председателя на кризисния щаб на гр. Разлог инж. Красимир Герчев във връзка със създаването на организация за подкрепа на трудно подвижни възрастни хора, самотно живеещи хора, също така и хора поставени под карантина, да могат да получават пенсията си в къщи от служители на Общинска администрация Разлог и служители на Районна Пощенска станция Разлог. Също така Общинска администрация Разлог ще помага и в пазаруването на болни хора и инвалиди, които нямат възможност да излизат от домовете си. В тази връзка се предоставя телефон, на койот да се приемат заявки, а именно – 0747/80066

2. Във връзка с указанията Националния кризисен щаб и Заповед на министър-председателя на Република България Р-48/17.03.2020г., се определя Иван Шарков от Гражданска защита за координатор по доставките.

3. Служители на РПУ- Разлог и служители от отдел „ЕЧЗ“ – Община Разлог да осъществяват стриктни проверки за спазване на препоръките за ограничаването и събирането на много хора на едно място в ромските квартали в гр. Разлог и с. Баня.

4. Да продължи дейността за хигиенизиране и дезинфекция на територията на населените места в Община Разлог.

Община Разлог откри телефон, на който самотни възрастни хора, инвалиди, трудноподвижни и поставени под карантина, могат да се обаждат, при необходимост, за съдействие при пазаруване на хранителни продукти, лекарства и получаване на пенсия. Телефонът за нуждаещи се е 0747/80 066, а Община Разлог набира лица, които на доброволен принцип биха помагали на Общинска администрация-Разлог и съответните служби, навременно и регулярно да се отзовават на обажданията на хората, които имат нужда от помощ. Желаещите да бъдат доброволци в тази извънредна ситуация, могат да се запишат на същия номер-0747/80 066.

От 18.03.2020 г., се извършва дезинфекция на публичните площи на територията на общината. Приоритетно се обработват детски площадки, районът около МБАЛ – Разлог, спортни съоръжения, публични места, като паркови пространства и пешеходни зони. Дезинфекция се извършва по график за всички населени места в общината.

Кметът на Община Разлог инж. Красимир Герчев благодари искрено на жителите на цялата община за дисциплинираното поведение и спазване на карантинните ограничения. Инж. Герчев апелира в тази ситуация да се обединим още повече и да бъдем отговорни и непоколебими, какъвто българският народ неведнъж е бил.

“Умолявам всички жители на община Разлог да бъдат пример както за децата си, така и за нацията. Сигурен съм, че ще се справим и че тази криза прави характерите силни, а хората единни. Благодаря ви, че с поведението си помагате на институциите за справяне с кризата, а в лицето на Община Разлог имате мощна и решителна подкрепа“.

Кметът Красимир Герчев призовава населението на община Разлог, при възможност да си остане по домовете, а при неотложни задачи да продължава да спазва отстояние и да не се струпват повече от двама човека на едно място, както и да се придържат към санитарно-хигиенните изисквания на Националния кризисен щаб и Общинския кризисен щаб.

„Благодарност и към медиците от МБАЛ-Разлог, които в тези трудни дни продължават да работят с непоколебим дух. Именно в тази ситуация се доказва и правилната политика на Община Разлог и Общински съвет-гр. Разлог за подкрепата на лечебното заведение и неговото неоценимо и достойно място на здравната карта на РБългария.“-каза още инж. Красимир Герчев.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 9kd

FACEBOOK