Малчугани от Якоруда се сдобиха с модерна ски екипировка

Децата с новата екипировка, на снимката долу: Килиян Либал в Якоруда, снимки: личен архив

В разгара на зимата германецът Килиян Либал, който е в тесни контакти с треньора на детския отбор по ски на гр. Якоруда - Светослав Похлупков, изненада децата, като замени мизерния им ски екип с модерна екипировка. Либал дари чрез фирма EEProGmbH 1500 евро за развитието на спорта в планинския град.

Управителят на магазин  Rosiggnol в София, като разбрал, че спортните екипи са за деца, направил големи отстъпки. Така са закупени 9 чифта модерни ски и 9 каски.

Либал е адвокат на няколко големи немски фирми, работещи в България, Румъния, Украйна, Русия и други страни и занимаващи се главно с монтаж на соларни системи за източник на ток.

Дали някой в тази страна би направил подобен жест, та дори и символично намаление от цената на билета за някоя тренировка примерно в Банско.

Това е второ дарение на ски от страна на германци. Преди години германецът Буркхард Хок, рехабилитирал много немски състезатели от националния тим по ски на Германия и личен приятел на Похлупков, направи акция за набавяне на ски за децата на Якоруда, като разходите за доставката с ТИР на стойност 2 400 лв. ги пое самият Похлупков.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода l9n

FACEBOOK