Малчугани изработваха кукли в Радомир

Снимки: Община Радомир

Градът се готви за магически театър

22 деца се включиха в работилница за изработването на кукли от чорапи. Децата, които бяха от 1 до 8 клас, показаха креативност и богато въображение при изработка на куклите.

Инициативата беше част от провежданата от Народно читалище “Напредък – 1895” – Радомир, лятна занималня. Тя беше проведена под вещото ръководство на Росица Велинова, основател на Театрална къща “Хора и кукли”.

С игла, конец, лепило и ножица в ръка, децата от Радомир показаха завидни творчески способности и се надпреварваха помежду си чие произведение ще се получи по-красиво и оригинално. След като изработиха куклите, малчуганите си направиха и импровизиран куклен спектакъл.

Амбицията на читалищното ръководство, съвместно с Росица Велинова, е от есента на тази година да се създаде постоянно действащо ателие за изработка на кукли, съпроводено с провеждането на куклен театър. “Нашата цел не е да предоставим готови кукли за игра на децата, а да стимулираме развитието на техните творчески умения и креативност при изработката на изделията. Като актьори от куклен театър, ние трябва да предадем своите умения на децата. Сигурна съм, че те утре могат да станат добри актьори, или пък личности с други професии, в които творчеството намира широко приложение”, сподели Росица Велинова.

До края на тази година е предвидено да бъде представен и специален магически театър, в който на фона на тайнствена ултравиолетова светлина, децата ще се изявят като куклени актьори с изработените по време на ателиетата изделия.

Утре децата от лятната занималня ще посетят Подземния минен музей в Перник.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2cn

FACEBOOK