Каракачанов: Няма опасност от мигрантска вълна, при нужда изпращаме до 3 хил. военнослужещи на границата

Снимка: ВМРО

Няма непосредствена опасност от мигрантска вълна за България. При нужда армията има готовност да изпрати до 3 хил. военнослужещи на границата.

Това казва в своята официална Фейсбук страница заместник министър-председателят по обществен ред и сигурност, министър на отбраната и председател на ВМРО–БНД, Красимир Каракачанов, във връзка с притесненията в обществото, че напрежението в лагера „Диавата“ в Гърция край границата с Македония ще се пренесе и на родна земя.

"Във връзка със зачестилите коментари, че има напрежение, свързано с мигрантите в Гърция,  през последните 4 дни сме в непрекъснат контакт с премиера Бойко Борисов и министъра на вътрешните работи Младен Маринов. Няма място за притеснение. Има рутинни планове за съвместни действия на МВР и МО, ако напрежението в Гърция ескалира и се наложи България да реагира превантивно, или при настъпила кризисна ситуация. Следим обстановката. До момента няма опасност за България", коментира Каракачанов.

По думите му, за да има допълнителна гаранция на националната сигурност на страната, утре рано сутринта, той заедно с началника на генералния щаб на армията ген. Боцев, ще докладва на премиера Борисов, че Българската армия има готовност, при нужда, да изпрати на границата 3 хил. военнослужещи с необходимите единици транспортна техника и спомагателни съоръжения, в помощ на силите на реда, за възпиране на евентуални групи от нелегални мигранти.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода l9n

FACEBOOK