Македонски протестиращи: България се състои само от македонци!

Снимка: bTV

Днес и утре за България и Македония са важни дни.

Красимир Каракачанов - заместник министър-председателят по обществен ред и сигурност и министър на отбраната, заедно с Бойко Борисов и български делегати пристигат в Скопие.

Причината за посещението е подписването на Договор за приятелство, добросъседство и сътрудничество между Република България и Република Македония.

Покрай това споразумение имаше много голяма обществена реакция, която оцени позитивите и негативите на подобно сътрудничество.

Утре двамата министър-председатели Бойко Борисов и Зоран Заев ще участват в церемония по полагане на венци пред гроба на Гоце Делчев в църквата „Св. Спас”. Така ще бъде почетена 114-годишнината от Илинденско-Преображенското въстание.

Вчера в Скопие имаше протести срещу подписването на Договора.

Членове на Всенационалния македонски съвет „Македониум“ казаха, че искат приятелство с България, но не и продажба на македонските интереси.

Те не са против подписването на договор, а промяна на клаузите му. Македонците настояват за признаване на езика и народа.

Шествието продължи до посолството на България в Скопие, като участниците заявиха, че не са против българския народ, „който се състои от само от македонци“.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода aa6

FACEBOOK