Македонската Петя Дубарова в лицето на Мария Янчевска се прояви отново на българска земя

Снимки: Личен архив

Мария Янчевска, която с голям успех представи двете си стихосбирки в Кюстендил и беше наречена от кюстендилци българската Петя Дубарова, отново засвидетелства отношението си към културата, като направи запис на песен сред красотите на Рилския манастир в България.

Песента се казва ”Светът е нашата дестинация”, в чиито текст се посочва, че независимо от цвета на кожата, светът за всички деца трябва да бъде един и да защитава техните права.

Похвално е, че Мария Янчовска, родена в Скопие, отново избира България, за да покаже своят талант и да разкаже на света, че към децата трябва да се отнасяме еднакво справедливо независимо от тяхната раса и принадлежност.

Текстът на песента е от оригиналното творчество на Мария Янчовска от Северна Македония, а музиката е написана от Иван Стойнев - художественият ръководител и организатор на Международния музикален детски фестивал от Кюстендил. Това зряло дете Мария Янчовска, надхвърлило годините си със своите разсъждения и таланти, което много обича Кюстендил, с голяма радост и приемственост продължава да работи заедно с Иван Стойнев.

Между тях има особена духовна и творческа връзка, от която се раждат уникални творби както за България и Северна Македония, така сега и за децата от цял свят. Тяхната връзка е един своеобразен мост на мира, в основата на който винаги стои изкуството.

Песента, записана сред природата на Рилския манастир „Светът е нашата дестинация”, ще се пее от децата по света, защото тя е символ на тяхното безгрижно детство и всичко онова, което ги обединява да живеят спокойно в мир.

Аранжиментът на песента е написан от Цане Петров от Скопие. Мария Янчовска е поканена от посланика на Швеция да участва в постановка заедно с други артисти, в която ще се разказва за евреите.

Мария и Иван Стойнев в момента съвместно работят и по нова песен, като текстът на песента ще се вземе от предстоящата за издаване трета книга на това талантливо дете от Скопие.

Да им пожелаем на добър път и на добър час в общочовешката им мисия!

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода l9n

FACEBOOK